Hjälptjänster

logo
bild

Renovering av huvudvattenledning

Tidigare i höst hade vi en stor vattenläcka vid Bågens brofäste som drabbade hushåll i Hagfors tätort. Vi lagade läckan men för att undvika att samma sak händer igen kommer vi nu att påbörja ett omfattande arbete med att dra en ny ledning i den gamla. Här kan du läsa mer om arbetet och ta del av de senaste uppdateringarna.

2017-12-10 Begränsad framkomlighet vändplan Lindvägen
Det kommer att vara bergänsad framkomlighet på vändplanen vid Lindvägen. Detta för att vi håller på att renovera huvudledningen som har en viktig knytpunkt just här.

____________________________________

2017-12-08 Vägavstängning Uddeholmsvägen, mellan Lindvägen och Järnvägsgatan

Måndag 11 december kommer Uddeholmsvägen att stängas av tillfälligt mellan Lindvägen och Järnvägsgatan. Ett körfält kommer att finnas mitt i vägen eftersom vi kommer att gräva på båda sidor om Uddeholmsvägen. Tänk på att det är en arbetsplats och kör försiktigt.

____________________________________


2017-12-07 Ytterligare vägavstängningar

Övergångsstället vid brofästet, korsningen Köpmangatan/Storgatan/Uddeholmsvägen kommer delvis att stängas av. På Uddeholmsvägen, sträckan mellan Köpmangatan och Kyrkogatan kommer endast ett körfält att vara öppet.

____________________________________

2017-12-07 Ytterligare störningar i vattentillförseln
Igår 6 december var det stora delar av Hagfors tätort som fick dåligt tryck eller inget vatten alls. En ventil hade gått sönder i samband med att vi renoverar huvudvattenledningen. Ikväll kommer vi att behöva byta ännu en ventil vilket innebär att samma störningar som var igår kommer att uppstå ikväll efter 19.00. Arbetet tar minst tre timmar.

Före avstängningen
Tappa gärna upp vatten för matlagning och dryck i god tid. Tappa även upp vatten så att du kan spola i toaletten.

Efter avstängningen
Arbetet kommer inte påverka vattnets kvalitet. Däremot kan det bli luft i ledningen efter en avstängning. Du kan enkelt få bort detta genom att spola försiktigt.

____________________________________

2017-12-07 Vägavstängning Uddeholmsvägen/Uvedsvägen
Norra infarten vid korsningen Uddeholmsvägen/Uvedsvägen är tillfälligt avstängd. Detta på grund av att vi renoverar huvudvattenledningen i Hagfors tätort. Halva vägbanan kommer därför att vara avstängd, följ skyltanvisningar på plats. Kör försiktigt, det är stora maskiner i området.

Uvedsvägen kommer att vara tillfälligt stängd vid norra korsningen Uvedsvägen/Örbäcksvägen.

____________________________________

2017-12-06 Vattenstörningar i Hagfors tätort
19.20 Nu har vattenverket bekräftat att alla berörda ska ha fått vattnet tillbaka.

18.55 Nu har vi öppnat ventilen och vattnet ska börja komma ut i nätet igen. Hör gärna av dig när du börjar få vatten igen.

18.25 Bor du i Geijersholm, kan du ha minskat tryck i din kran de närmaste timmarna. Detta på grund av att en ventil har gått sönder i samband med att vi renoverar huvudledningen i centrala Hagfors.

____________________________________

2017-12-06 Vi stänger av vattnet en stund på Köpmangatan och Kyrkogatan
Torsdag 7 december 19.00-22.00 kommer vi att behöva stänga av vattnet till fastigheter på Köpmangatan och Kyrkogatan. Detta på grund av ett ledningsbyte i centrala Hagfors. Så här påverkas du av arbetet.

Före avstängningen
Tappa gärna upp vatten för matlagning och dryck i god tid. Tappa även upp vatten så att du kan spola i toaletten.

Efter avstängningen
Arbetet kommer inte påverka vattnets kvalitet. Däremot kan det bli luft i ledningen efter en avstängning. Du kan enkelt få bort detta genom att spola försiktigt.

Vi hoppas att du har överseende med de störningar som kan förekomma under tiden som arbetet pågår.

Har du frågor?
Hör gärna av dig till Roger Larsson, 070-398 98 03.

____________________________________

2017-12-01 Vattenläcka i Hagfors tätort
En vattenläcka på 400-ledningen vid Bågen har gjort att hela Hagfors tätort är påverkad. Hushåll har just nu inget vatten/dåligt tryck i kranen.

Uppdatering 16.00
Läckan har stängts av och just nu ökar trycket i ledningssystemet. Du som inte har vatten just nu kan komma att få tillbaka det succesivt under kvällen i takt med att systemet fylls på igen.

Tänk gärna på att öppna kranarna försiktigt då det finns luft i ledningarna.

Uppdatering 15.15
Just nu har vi en stor vattenläcka på 400-ledningen vid Bågen. Hela Hagfors tätort är påverkad och har just nu inget vatten/dåligt tryck i kranen. Läckan är hittad som tur är så vi har kunnat stänga bort den. Detta innebär att trycket i ledningssystemet stiger sakta med säkert.

_____________________________________

2017-11-29 Vattenstörningar i Hagfors tätort
Vecka 49 kan du som bor i Hagfors tätort ha ett minskat tryck i din kran. Detta på grund av att vi renoverar en del av huvudvattenledningen i centrala Hagfors.

Tidigare i höst hade vi en stor vattenläcka vid Bågens brofäste som drabbade hushåll i Hagfors tätort. Vi lagade läckan men för att undvika att samma sak händer igen kommer vi nu att påbörja ett omfattande arbete med att dra en ny ledning i den gamla.

Metoden som vi använder kallas för relining, det innebär kort och gott att en ny ledning dras inuti den gamla. Fördelarna med den här metoden är många, det sparar tid och inga större schaktarbeten behövs. Dessutom fungerar den gamla ledningen som ett yttre skydd när arbetet är klart.

I etapp ett relinar vi ledningen från Uvedsvägen till Bågen. I etapp två börjar vi vid brofästet och fortsätter vidare mot Lindvägen. Du kommer att se våra medarbetare gräva på olika platser i centrala Hagfors under den här tiden.

Hur blir jag påverkad?
Vecka 49 kommer du att ha ett minskat tryck i din kran. Framkomligheten kommer också att vara något begränsad vid församlingshemmet i Hagfors under tiden som arbetet pågår.

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se