Hjälptjänster

logo
Nu kan du söka resebidrag för eftergymnasiala heltidsstudier

Pendlat till eftergymnasiala studier?
Ansök om resebidrag senast 28 februari

Nu tar vi emot ansökningar för resebidrag för eftergymnasiala heltidsstudier för höstterminen 2018. Sista ansökningsdag är den 28 februari.

Vem kan ansöka om bidraget?
Du som bor och är folkbokförd i Hagfors kommun kan ansöka om resebidrag om du har pendlat och bedrivit eftergymnasiala heltidsstudier på universitet, högskola, yrkeshögskola eller folkhögskola inom Värmland.

Hagfors kommun har beslutat att under en testperiod på tre år betala ut resebidrag till den som pendlar till eftergymnasiala studier från Hagfors kommun till ett lärosäte inom Värmlands län. Vi beviljar resebidrag per termin och du söker när terminen är klar. Bidraget betalas alltså ut retroaktivt. Utbetalning av resebidrag för höstterminen beräknas ske mars/april 2019.

Ersättningen som utgår är max 50% av det belopp per månad som Värmlandstrafiks månadskort kostar under en termin. Samma beloppstak gäller för resor med egen bil.

Hur ansöker jag?
Vi beviljar resebidrag per termin och du söker när terminen är avslutad. Bidraget betalas alltså ut retroaktivt. Den 28 februari 2019 är sista dag för att ansöka om resebidraget för höstterminen 2018. Utbetalning av resebidrag för höstterminen beräknas ske mars /april 2019.

Vidare till sidan för ansökingsformulär


KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se