Bio Hagfors Live

På 160 biografer i Sverige kan du uppleva direktsänd opera, konserter, teater, musikaler och dans. Bio Hagfors Live är en led i kommunens satsning på ett utökat kultur- och nöjesutbud. Livesändningen tas emot via satellit och sänds i Hagfors med bästa ljud- och bildkvalitet  Upplev scenkonst i världsklass - kulturupplevelser från världens stora scener har aldrig varit närmare.
 
I samarbete med Folkets Hus och Parker erbjuder vi ett brett utbud av livesändningar. Opera och balett från världens stora scener till rockkonserter, musikaler och konstutställningar.

Hagfors kommun är biografägare och driver biografen i samarbete med ABF Norra Värmland och Hotell Monica. Salongen ligger i tidigare Folkets Hus.  

Förköp till livesändningarna gör du hos Hagfors-Ekshärads Turistinformation, 0563-187 50 eller turist@hagfors.se

 

KOMMANDE FÖRESTÄLLNINGAR

 


******************************************************************

Billy Elliot


Filmen om gruvarbetarsonen som hellre vill dansa balett än träna boxning blev en succé. Det har även London-musikalen med musik av Elton John blivit.

Strejker, råa jargonger och boxning präglar vardagen i gruvsamhället i norra England där moderlösa Billy växer upp. Hans pappa gör allt för att få sonen att ta boxning på allvar, men Billy vill inte boxas. Han vill dansa. Filmen Billy Elliot nådde biograferna år 2000 och nominerades till flera Oscars, bland annat bästa manus, vilket skrevs av engelske Lee Hall.

Och det är just Lee Hall som också skrivit dialogerna till musikalen Billy Elliot, som rönt stora framgångar under flera år. I denna jubileumsföreställning på Victoria Theatre i London, kommer inte mindre än 32 skådespelare att mötas i finalen. Skådespelare som alla någon gång spelat Billy Elliot.

Regi: Stephen Daldry
I rollerna: Elliott Hanna, Anna-Jane Casey, Deka Walmsley, Kevin Wathen
Musik: Elton John

Text: Föreställningen textas inte
Beräknad längd: 3 tim

Visas 28 september klockan 15.00
Biljettpris 200:-

Läs mer om Billy Elliot och se trailern här

 

*********************************************************************

Madama Butterfly

Madama Butterfly är ett av operavärldens mest populära och spelade verk. Cio-Cio-San försakar sin familj, sin tro och sin kultur för att gifta sig med den amerikanske löjtnanten Pinkerton. Folkets Hus och Parker livesänder Puccinis verk direkt från Kungliga Operan i Stockholm den 21 november 19.00.

Hösten 2014 gör regissören och tidigare chefen for Deutsche Oper i Berlin, Kirsten Harms, en ny uppsättning av Madama Butterfly för Kungliga Operan.

En dramatisk kärlekshistoria som börjar med ett storslaget bröllop där den amerikanske löjtnanten Pinkerton gifter sig med sin älskade Butterfly. Hon i sin tur tror på hans eviga trohet och kärlek, trots att han lämnar henne. Hon är villig att vänta på honom, i evighet. När Pinkerton slutligen återvänder finner han en vilsen kvinna med ett barn, fortfarande kvar på den övergivna plats där de firade sitt bröllop. När han försöker ta med sig barnet, ser han Butterfly ta fram sin fars kniv…

Regi: Kirsten Harms
Dirigent: Lawrence Renes/Rafael Payare
Musik: Giacomo Puccinis
I rollerna: Asmik Grigorian, Katarina Leoson, Daniel Johansson, Karl-Magnus Fredriksson

Svensk text
Beräknad längd: 2 tim 45 min

Visas fredag 21 november 19.00
Biljettpris 200:-

Här kan du läsa mer om Madama Butterfly