Flash mob i Hagfors

Under tisdagens lunchtimma sattes troligtvis svenskt rekord i flash mob-dans på Kyrkogatan i Hagfors. Eleverna i år 4-9 på Älvstranden Bildningscentrum har deltagit i projekt "Skapande skola", och i samarbete med VAMA (Värmlands Artist- och Musikalakademi) har flash mob-idén växt fram.

- Eleverna har kommit till oss och tränat, säger Jonas Hedqvist, ägare och initiativtagare till VAMA. Det har varit fantastiskt roligt att se hur de äldre eleverna stöttat och hjälpt de yngre.

8 danslärare, några från VAMA och några inlånade proffsdansare har jobbat med dansträningen och eleverna har inte fått berätta för sina föräldrar vad de tränat på.

- Själva idén med en flash mob är att det är hemligt, säger Jonas. En flash mob är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sedan skingras direkt efteråt.

Den hittills största kända flash moben som dansat i Sverige är den hyllning till Mikael Jackson, som dansgruppen BouncE genomförde på Sergels Torg i Stockholm sommaren 2009. Då var det runt 360 dansare som deltog.

- Vi var fler idag, säger Jonas Hedqvist glatt. Vi har räknat till 397 barn och ungdomar och till detta kommer de lärare som var med och dansade, så vi hade över 400 personer igång på Kyrkogatan!
 

Det började med en dansare

 

Så kom flera grupper in på gatan

Lite breakdance i mitten

Till slut var gatan full av dansare

Över 400 dansare på Kyrkogatan

Kommentarer

Det var Fantastiskt ! Vem är vi ! VI är Hagfors <3
Helt underbart! Vilket röj!
Tack alla som var med och alla som ordnade runt rekordet. Det var riktigt häftigt att få vara med om, och dessutom fortsatte dansen senare på kvällen. Niorna hade avslutningsmiddag med disco. Anders Lindgren verkade imponerad av vad eleverna kunde hålla igång och vilka snygga och synkade "moves" de hade fått till. Tack till föräldrar och alla andra som ordnade middagen. Vid sådana här tillfällen är det verkligen ett privilegium att vara lärare, med så många härliga ungdomar. Annika
Hoppas ÄBC fortsätter att samarbeta med Vama och låta eleverna lära sig dansa. Har hört av många elever att detta har varit det roligaste de gjort under hela läsåret som gått.
Toppen! Fortsätter det så här i Hagfors slår det hål på talesättet "att det går inte"
det var underbart ! vi tackar Anders och johanna och de annadra för hjälp! Hagfors är bäst!
Helt Fantastiskt!!!!
Gött!! Starkt jobbat alla fantastiska ungdomar!! Coolt att se!
Vad härligt att se! Detta blev man glad av! :)
Det är med stolthet vi ser att våra elever i 4A deltar på ett helt fantastisk sätt. Vi riktar också ett tack till våra instruktörer för ett fantastiskt arbete för att göra detta möjligt.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna

Mer information om formateringsmöjligheter