Gymnasieeleverna får datorer

Älvstrandsgymnasiet har beslutat att utrusta eleverna med datorer. Det är i första omgången eleverna i åk 1, GY-11, som utrustas med datorer. Blivande gymnasieelever, hösten -12, kommer också att få datorer.

- Det har funnits önskemål från både elever, lärare och skolledning att få in fler datorer på skolan, säger rektor Roland Wiklund. Vi bedömer det som pedagogiskt riktigt att alla elever ska ha varsin arbetsdator där de kan söka kunskap, göra presentationer och redovisningar.

I januari kommer ettorna på samhälls- ekonomi- och naturprogrammen att få sina datorer. Resten av eleverna i åk 1 utrustas med datorer lagom till sportlovet.

- Vi bedömer att elever som har tillgång till egen dator får större möjligheter till bättre studieresultat och högre måluppfyllelse, avslutar Roland Wiklund.

Kommentarer

Får vård och omsorg/barn och fritid också datorer?
Fick inget svar på förra frågan! Varför får inte natur och teknik samtidigt? De har ju de mesta lektionerna tilsammans så det borde ju vara självklart.
Får vård och omsorg också?
hej rektor dett var inte meninen att jag skulle skicka detta medelande
Hej! Självklart skulle alla elever i åk 1 fått en dator samtidigt, men vi ville testa de nya datorerna några veckor innan vi går vidare med datasatsningen på skolan. //Roland Wiklund, rektor
Fick inget svar! Varför får inte teknik och natur datorer samtidigt? De har de mesta lektionerna tillsammans så det borde vara självklart att de ska få sina datorer samtidigt.
Varför får inte Teknikprogrammet datorer samtidigt med Naturprogrammet? Det är nämligen så att vi oftast har lektioner tillsammans. På detta vis så kommer det nog bli krångligt med användningen av dessa datorer om bara en viss del har fått dem. Det är inte särskilt lätt för en lärare om den behöver låna datorer för en del fast att de andra redan har dator.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Inga HTML-taggar tillåtna

Mer information om formateringsmöjligheter