Ishockeygymnasium

Intresserad av hockeygymnasiet, vi har platser kvar. Kontakta Ulf Weinstock 0760-754296 eller antagningen: anneli.aslund@hagfors.se

Dessa uppgifter måste vara med i din anmälan:
* Namn
* Personnummer (år-månad-dag)
* Adress
* Telefon
* E-postadress
* Förening
* Position
 

*************************************************

Vill du ha möjligheten att göra en satsning på ishockey samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning?
Då är Älvstrandsgymnasiet i Hagfors platsen för dig!

I samarbete med Viking HC satsar Älvstrandsgymnasiet på att erbjuda nya ishockeyspelare möjligheter att kombinera bra gymnasiestudier med ishockeyträning på schemalagd skoltid. Du får en enorm möjlighet till att förkovra dig både inom ishockeyn och som människa, då du får ta ett stort eget ansvar, till exempel i ett eget boende.

Läsåret 2012/13 inleddes en satsning på ett is-hockeygymnasium i Hagfors, och fortsatte naturligtvis även läsåret 2013/14. Satsningen har varit en total succe för de elever som valt oss. Första året kom 21 nya elever från Luleå i norr till Visby i söder. Utvecklingen både som idrottsmän och elever har varit märkbar då lagen i Viking HC avancerat i ligasystemet.
 
Ishallen i Hagfors är en mycket bra anläggning och där finns allt såsom styrkerum, löpspår, fotbollsplaner och friidrottsarena som täcker hela behovet av fysisk aktivitet.
 
Ansvarig för ishockeygymnasiet är från förra året Ulf Weinstock som har en bred ishockeybakgrund både som spelare och tränare. 14 säsonger i högsta serien och 27 år som tränare i olika länder borgar för du kommer att bli väl omhändertagen. Ulf är ansvarig tränare för A-laget och den sportsliga verksamheten i Viking HC.
 
Instruktör är också den tidigare backbjässen Sergei Fokin, som tagit 3 SM-guld med FBK och spelat ett antal landskamper för Ryssland. Även Sergei har en bred tränarerfarenhet och har tränat lag som Borås, Skåre och Säffle. Sergei är ansvarig för J-18 laget i Viking HC där du som elev vid skolan spelar och tränar på kvällstid.
 
Kvalitet och trivsel är ledord för ishockeygymnasiet och det kan våra elever skriva under på!