Ishockeygymnasium

Intresserad av hockeygymnasiet, vi har platser kvar. Kontakta Ulf Weinstock 0760-754296 eller antagningen: anneli.aslund@hagfors.se

Dessa uppgifter måste vara med i din anmälan:
* Namn
* Personnummer (år-månad-dag)
* Adress
* Telefon
* E-postadress
* Förening
* Position
 

*************************************************

Vill du ha möjligheten att göra en satsning på ishockey samtidigt som du får en bra gymnasieutbildning?
Då är Älvstrandsgymnasiet i Hagfors platsen för dig!

I samarbete med Viking HC satsar Älvstrandsgymnasiet på att erbjuda nya ishockeyspelare möjligheter att kombinera bra gymnasiestudier med ishockeyträning på schemalagd skoltid. Du får en enorm möjlighet till att förkovra dig både inom ishockeyn och som människa, då du får ta ett stort eget ansvar, till exempel i ett eget boende.

Läsåret 2012/13 inleddes en satsning på ett ishockeygymnasium i Hagfors, och fortsatte naturligtvis även läsåret 2013/14. Satsningen har varit en total succe för de elever som valt oss. Första året kom 21 nya elever från Luleå i norr till Visby i söder. Utvecklingen både som idrottsmän och elever har varit märkbar då lagen i Viking HC avancerat i ligasystemet.
 
Ishallen i Hagfors är en mycket bra anläggning och där finns allt såsom styrkerum, löpspår, fotbollsplaner och friidrottsarena som täcker hela behovet av fysisk aktivitet.
 
Ansvarig för ishockeygymnasiet är Ulf Weinstock som har en bred ishockeybakgrund både som spelare och tränare. 14 säsonger i högsta serien och 27 år som tränare i olika länder borgar för du kommer att bli väl omhändertagen. Ulf är ansvarig tränare för A-laget och den sportsliga verksamheten i Viking HC.
 
Instruktör är också Roland Sätterman, som är hockeyfostrad i IFK Munkfors. Han spelade i Munkfors under många år och har även under ett flertal säsonger representerat Viking HC.
Efter den aktiva karriären har Roland utvecklats till en erkänd och mycket skicklig ishockeytränare och har bland annat varit assisterande coach för Örebro HK:s SHL-lag. Roland har genom åren skaffat sig en gedigen teoretisk utbildning där han i Svenska Ishockeyförbundets regi gått stegutbildningarna och genomgick elittränarutbildningen under år 2007.
 
Kvalitet och trivsel är ledord för ishockeygymnasiet och det kan våra elever skriva under på!