Bibliotek

Hagfors bibliotek är en del av Älvstranden Bildningscentrum och fungerar som både skol- och folkbibliotek. Här finns ett brett utbud av både facklitteratur och skönlitteratur samt tidningar och tidskrifter. I bibliotekskatalogen kan du se vilket utbud som finns och låna om eller reservera dina böcker. För att logga in behöver du ett lånekort

På biblioteket finns också  ljudböcker, DVD-filmer, språkkurser,  talböcker, lättlästa böcker och böcker med extra stor stil. Du får låna hem alla tidningar och tidskrifter, utom det senaste numret.    

Referensavdelningen är välförsedd med uppslagsböcker och andra handböcker i många ämnen. Vår lokalsamling innehåller böcker om Hagfors och Värmland samt flera intressanta fotosamlingar från kommunen. På biblioteket i Hagfors finns också flera datorer med tillgång till Internet som du kan boka om du behöver. Ta kontakt med någon i receptionen för att boka en tid, kontaktuppgifter finns till höger på sidan.

På barnavdelningen finns bilderböcker, kapitelböcker, lättlästa böcker och ljudböcker.  CD-skivor med musik och berättelser kan du också låna hos oss. Här finns också spel och pussel som du kan låna när du är här. Är du under tio år kan du boka barndatorn med CD-romskivor för barn. Är du lite äldre kan du boka någon av datorerna med tillgång till Internet.

Är du sjuk eller har någon funktionsnedsättning som gör att du inte kan komma till biblioteket kan du få boken-kommer-service. Det innebär att vi kommer hem till dig med böcker. 

I Ekshärad finns en filial/ett skolbibliotek på Kyrkhedens skola.