Hjälptjänster

logo

Torget

Torget i Hagfors ska bli en levande mötesplats igen. Här berättar vi vecka för vecka vad vi gör på och kring torget. Det kommer att hända massor - hoppas att du vill dela resan med oss!

Det kommer att bli lite stökigt nu under våren men vi kommer att få ett fint torg och det ser vi fram emot såklart. Tack för visad hänsyn under tiden som vi bygger för att skapa en ny mötesplats för dig.

2017-04-20
_____________________________________________________________
Störningar i centrum när vi lägger nya vattenledningar

Vi passa på att byta ut gamla vattenledningar i smaband med upprustningen av nya torget. Arbetet med detta börjar måndag vecka 17. Brofästet Köpmangatan/Storgatan samt korsningen Storgatan/Atterbergsvägen är de områden som kommer att påverkas mest.

Framkomligheten på gång- och cykelvägarna i området kring bron Bågen kommer därför att vara mycket begränsad. Kika gärna på kartan där vi visar vilka vägar som berörs. Välj om möjligt en annan väg.

Kartaöppnas i nytt fönster

2017-04-17
_____________________________________________________________
Staketet runt torget flyttas ut mot Storgatan

Staketet runt torget kommer att flyttas ut mot Storgatan. Rampen och gångvägen mellan torget och Storgatan kommer att stängas av. Trappan kan du använda som vanligt och en tillfällig väg kommer att byggas så fort som möjligt.

2017-04-17
_____________________________________________________________
Norrings väg stängs av tillfälligt

Tisdag 18 april, 13.00-20.00 kommer korsningen Norrings väg/Smedsvägen att stängas av fram till den enkelriktade infarten till Coop. Detta på grund att vi utför ledningsarbeten.

Du som bor i höghusen kan åka ut via Hagforsvägen. Ska du handla på Coop åker du in på parkeringen mot enkelriktningen. Följ skyltarna på plats som visar vägen.

2017-04-07
_____________________________________________________________
Störningar vecka 15-16

Våren är äntligen här och det är dags att ta nästa steg i upprustningen av torget i Hagfors. Här kan du läsa mer om de störningar som kan förekomma under tiden som vi bygger för att skapa en trevligare mötesplats. Bil, gång- och cykeltrafiken i centrum kommer att bli påverkad under byggtiden. Följ skyltar på plats som visar vägen.

Vecka 15
Del av parkeringen vid Coop kommer att grävas upp då vi ska byta ut en gammal vattenledning. Du kan köra in som vanligt på parkeringen men möjligheten att parkera kommer att vara begränsad. Antalet platser kommer också att minska då vi behöver extra plats när vi ska dra el.

Vecka 16
Stängslet kring torget flyttas ut i linje med Storgatan. Biltrafiken påverkas inte. Gående hänvisas till trottoaren på andra sidan vid ICA. Framkomligheten på Norrings väg och Coop-parkeringen kommer att vara begränsad några få timmar under veckan.

Följ arbetet på vår hemsida
Håll utkik på hagfors.se under byggtiden. Här berättar vi vad vi gör på och kring torget.

Tack!
Det kommer att bli lite stökigt nu under våren men vi kommer att få ett fint torg och det ser vi fram emot. Tack för visad hänsyn under tiden som vi bygger för att skapa en ny mötesplats för dig.

Sidansvarig

Senast ändrad

2017-04-21

KONTAKTINFORMATION

Projektledare
Malin Skoog
072-552 35 47
malin.skoog@hagfors.se

LÄNKAR

Ritning över torgetPDF (pdf, 6.6 MB)

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se