Hjälptjänster

logo

Idrott på Älvstrandsgymnasiet

Hos oss kan du satsa på din idrott samtidigt som du läser på något av våra tio olika gymnasieprogram.

Vi jobbar tillsammans med föreningslivet för att våra instruktörer ska kunna följa dig dag- och kvällstid. I Hagfors är det nära till allt: nästan all verksamhet finns i en byggnad, du har bara några minuters gång till elevboendet och kort avstånd till ishallen.

Idag idrottar mer än en tredjedel av Älvstrandsgymnasiets elever. All personal på skolan arbetar dagligen med idrottande elever och har en stor förståelse för idrottslivet.

Vi hjälper dig gärna att skräddarsy en specialidrottsutbildning inom ramen för det vi kallar människan och atleten, där även vår nya satsning LIU E-sport ingår. Utöver E-sport har vi LIU elever i bowling, simning, ridning, innebandy och ishockey,

Du som väljer Älvstrandsgymnasiet kommer till en skola som bygger verksamheten på närhet, professionalism och gemenskap. Du får kombinera dina studer med idrottande både på dagtid och kvällstid. Skolans kompetenta idrottsinstruktörer jobbar som tränare i de lokala föreningarna, och du spelar i något av lagen. Det innebär att vi får en helhetsbild av dig, vi kan följa hela din utveckling, vi får en kontinuerlig återkoppling och lägga upp träningen på det sätt som passar dig bäst.

Vi har en vision: vi fostrar vinnare. Vi tror på att utveckla individen i första hand för att sedan kunna bygga vidare på idrottaren. Våra elever ska alla känna sig som vinnare: trygga och starka individer med möjligheter att nå sina drömmar.

Våra mål
Alla elever tar examen. Alla elever fortsätter med sitt idrottande efter examen.
Alla elever ska ha möjlighet att fortsätta sina studier på universitet och högskola

Älvstrandsgymnasiet är en arbetsplats där elever och lärare tillsammans jobbar för att skapa gemenskap och arbetsglädje. Våra välutbildade lärare och instruktörer hjälper dig att kombinera ditt idrottande med dina studier. Vi tror att du kan utvecklas både som människa och som idrottare. Under din tid hos oss kommer du att få lära känna många andra idrottsintresserade människor, som du senare kan komma att beskriva som dina vänner för livet. Och framför allt: vi tror att du blir en vinnare, socialt, studiemässigt och/eller idrottsligt.

Välkommen till Hagfors!

Sidansvarig

Senast ändrad

2017-12-04

KONTAKTUPPGIFTER

Studie-och yrkesvägledare
Karin Pihlström
0563-18870
karin.philstrom@hagfors.se

Instruktör
Kalle Gunnarsson
mickael.gunnarsson@skolor.
hagfors.se
073-544 36 99

Läs mer om idrottsspecialisering härPDF (pdf, 2 MB)

 

LÄNKAR

Innebandy

Ishockey

Blanketter

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se