Hjälptjänster

logo

Resebidrag eftergymnasial utbildning

undersida bild

Hagfors kommun har beslutat att under en testperiod på tre år betala ut resebidrag till den som pendlar till eftergymnasiala studier från Hagfors kommun till ett lärosäte inom Värmlands län

Vi beviljar resebidrag per termin och du söker när terminen är klar. Bidraget betalas alltså ut retroaktivt. Den 28 februari 2019 är sista dag för att ansöka om resebidraget för höstterminen 2018. Utbetalning av resebidrag för höstterminen beräknas ske mars/april 2019.

Ersättningen som utgår är max 50% av det belopp per månad som Värmlandstrafiks månadskort kostar under en termin. Samma beloppstak gäller för resor med egen bil.

Vem kan ansöka om bidraget?
Du som bor och är folkbokförd i Hagfors kommun kan ansöka om resebidrag om du har pendlat och bedrivit eftergymnasiala heltidsstudier på universitet, högskola, yrkeshögskola eller folkhögskola inom Värmland.

Hur ansöker jag?
Vi beviljar resebidrag per termin och du söker när terminen är avslutad. Bidraget betalas alltså ut retroaktivt. Den 28 februari 2019 är sista dag för att ansöka om resebidraget för höstterminen 2018. Utbetalning av resebidrag för höstterminen beräknas ske mars /april 2019. Vi kommer att lägga upp ansökningsformulär på vår webbsida så småningom.

Du kommer att behöva skicka in följande till oss:

  • Personbevis från skattemyndigheten med din folkbokföringsadress
  • Ett kursintyg/studieintyg för heltidsstudier. Intyget ska innehålla kursens/utbildningens namn, ditt namn, personnummer, studieort, lärosäte samt tid och omfattning för studierna. Normalt sett får du ut detta intyg genom att logga in på Mina sidor på din skolas webbplats och klickar vidare till systemet Ladok. Annars kontakta din skola.
  • Kvitto på betalning av årskort eller månadskort på Värmlandstrafik. När du laddar ditt månadskort i automat får du också med ett kvitto, spara detta.
  • Du som åker bil till din skola ska redovisa antal resedagar och mil som egen bil använts. Ersättning för bil gäller alltså för resor inom Värmlandstrafiks zoner.

Läs gärna vårt Frågor & SvarPDF (pdf, 752.5 kB) om resebidrag.

Lycka till med dina studier!

Sidansvarig

Senast ändrad

2018-11-26

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se