Hjälptjänster

logo

Vuxenutbildningen i Hagfors

Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din tidigare utbildning, läsa in en behörighet för högre studier, höja kompetensen inom ditt nuvarande yrke eller skaffa dig utbildning för ett nytt yrkesområde.

2018-08-17

Du som har påbörjat vård- och omsorgsutbildning för vuxna och har oavslutade kurser har nu chansen att göra klart dessa under läsåret.

Välkommen att kontakta
viktoria.hedelin@edu.hagfors.se
eller
eva.ahs@edu.hagfors.se

*********************

Yrkesvux vård, barn- och fritid, industri och el/automation
Inom yrkesvux kan du till exempel läsa en vård-och omsorgsutbildning, delvis distans eller genom validering. Utbildningen är certifierad och ingår i vård- och omsorgscollege. Vi erbjuder även barn- och fritid,  automationsteknikerutbildning eller teknisk operatörsutbildning, inom ramen för yrkesvux. Samtliga utbildningar inom vuxenutbildningen är CSN berättigande.

Vuxenutbildningen i Hagfors finns lokaliserat på Älvstranden Bildningscentrum och på Forsskolan. Vi erbjuder kurser på heltid eller deltid, anpassat efter dina behov och önskemål. Undervisningen är kostnadsfri, men du får betala dina läromedel själv.

Kursstart och ansökan
De sammanhållna, längre utbildningarna inom yrkesvux startar i augusti (och löper över två eller flera terminer. (Yrkesvux vård startar vartannant år i januari).

Du som vill läsa behörighetsgivande kurser har möjlighet att starta vid flera intag. Start v. 35, 43 eller 4 . Därutöver erbjuds möjligheten till prövning/tentamen veckorna 43 och 17 samt möjlighet att studera på distans över sommaren.

Vi kommer att övergå till webbansökan, men fram tills dess görs ansökan på speciell blankett som du hittar länk till, i sidans högerspalt.

Ansök till yrkesvux härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Ansökningsperioder

15 april-31 maj för start v.35 (augusti)
1 sept- 30 sept för start v. 43 (oktober)
15 okt-15 december för start v. 4 (januari)

Senast 25 september för prövning v. 43 (oktober)
Senast 30 mars för prövning v. 17 (april)

15 mars - 15 april för studier under sommaren (15/6-28/8)

Individuell studieplan
I anslutning till kursstarten upprättas en individuell studieplan för varje elev. Detta innebär att du tillsammans med studie- och yrkesvägledare gör en planering över dina studier. Den individuella studieplanen innehåller vilka kurser du ska läsa, under vilken tid och omfattning samt vilka mål och syften du har med dina studier.

Studieekonomi och CSN
Du som studerar på vuxenutbildningen kan söka statligt studiestöd hos CSN. Ansökan om studiemedel kan göras när som helst under året. För att få studiestöd på heltid krävs att du läser 20 poäng per vecka. (Halvtid 10 poäng/vecka). CSN föredrar att man söker för en längre period samtidigt.

Tillvägagångssätt för att ansöka om studier på vuxenutbildningen

Du kommer i kontakt med oss genom personligt besök, mejl eller per telefon. Vi har tidsbeställning men även drop in tider. Att börja studera är inte krånligt alls. Det startar vanligtvis med ett besök hos någon av våra vägledare på vuxenutbildningen. Där pratar vi om din tidigare studiebakgrund, dina funderingar och vilka möjligheter som finns. En individuell studieplan som bl.a beskriver ditt mål med studierna samt under vilken tidsperiod dina studier beräknas pågå.

Kontakt
För ytterligare information och vägledning, kontakta någon av oss på vuxenutbildningen.Sidansvarig

Senast ändrad

2018-08-17

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se