Hjälptjänster

logo

Testa din brandvarnare


Visste du att de flesta bostadsbränder inträffar på natten? En fungerande brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig. Räddningstjänsten i Hagfors och Brandskyddsföreningen Värmland tipsar därför om vikten av att du testar din brandvarnare med jämna mellanrum, gärna en gång i månaden. En fungerande brandvarnare kan rädda ditt liv.

Sprid gärna kortfilmen med en blivande brandman länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteroch påminn andra om att de ska testa sin brandvarnare.

Statistik från Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) visar att nästan alla bostäder i Sverige nu har brandvarnare, men att så mycket som var tionde av dem inte fungerar. Varje år inträffar omkring 6 000 bostadsbränder i Sverige och många av dem sker under december och januari. Motsvarade statistik för Värmlands del är cirka 200. Enligt preliminära siffror omkom 113 personer i bränder under 2015 i Sverige. Det är den högsta siffran på fyra år. Motsvarande siffra för Värmland är sju personer. Det finns alltså all anledning att, med gemensamma krafter, göra vad vi kan för att minska antalet bostadsbränder och dess konsekvenser.

Läs mer om brandvarnare på Brandskyddsföreningens hemsida.

Publicerad av

Publicerad datum

2016-02-03

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se