logo

Ett nytt sätt att ge turistinformation

Från och med idag kan du besöka fem infoPoints i Hagfors kommun. En långsiktig satsning som ska leda till att besökare känner sig mer välkomna och välinformerade.

En InfoPoint är en enklare form av turistinformation där besökaren kan få personlig service, information och ett gott värdskap. I praktiken innebär det att en anläggning i kommunen från och med måndag också är behjälpliga med olika typer av frågor en turist kan ha, eller kan hänvisa dem till den traditionella turistinformationen i Hagfors. Anläggningarna som har valts har alla ett strategiskt geografiskt läge ur besökarens synpunkt eller är en destination som lockar många besökare.

Det långsiktiga målet är nöjda gäster som stannar fler nätter, konsumerar mer och rekommenderar Hagfors kommun som besöksort till vänner och bekanta.

- Turistinformationens roll har förändrats och är idag bara en av flera informationskanaler mot besökaren. Vi jobbar mycket mer med webb, mejl och sociala medier idag. Men vi måste finnas där besökaren är och därför tror vi att om fler aktörer i kommunen kan sprida information så blir det en större nytta för besökaren. Det betyder inte att turistinformationen som plats inte ska finnas kvar i framtiden. Det personliga mötet med människor är fortfarande marknadsföringens kraftfullaste medel, säger Madelene Andersson, turismansvarig på Hagfors kommun.

De fem platser som kommer att vara InfoPoint 2016 är:
PN Sport, Ekshärad
Värmlands Älgpark, Ekshärad
ICA Nära Åhströms Livs, Råda
Coop Nära, Sunnemo
OKQ8 Hagfors, Hagfors

Du kan också fortfarande besöka Visit Hagfors hemsida Länk till annan webbplats. eller Turistinformationen i Hagfors stadshus, öppettiderna är måndag-torsdag 09.00-17.00, fredag 09.00-16.00, lunchstängt 13.00-14.00.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.