logo

Vad tycker sex Hagforsbor och en poet om Hagfors kommun?

Vad är Hagfors? Hur ser bilden ut av vår kommun? Och hur når vi dit tillsammans? Det är några av sakerna som diskuterades i Hagfors stadshus igår, och nu får du chansen att höra vad som sades.

Hagforspoeten Anders Brokvist samtalade tillsammans med sex personer ur strategins referensgrupp. Här kan du få lyssna på det intressanta samtalet Länk till annan webbplats., som pågår i 30 minuter. Deltagarna är företagaren Göran Elm, studie- och yrkesvägledaren Viktoria Hedelin, egenföretagaren och Råda Skola-kämpen Boo Westlund, gymnasiestudenten Matilda Dalkvist, företagaren och föreningsaktive Håkan Lind och "eldsjälspassionären" Bengt Gustavsson.

- Detta är ännu ett sätt att skapa delaktighet och medskapande i arbetet med att ta fram strategin. Vi i arbetsgruppen kommer att träffa referensgruppen flera gången under året och spela in fler podcasts. De kommer också att få vara med i hela processen - från dialoger nu under våren till en träff i höst där vi formulerar fokusområden och mål i strategin. Det känns jättekul att det finns ett sådant intresse att skapa vår framtid tillsammans, och jag tyckte det sades mycket kloka saker under gruppens samtal med Anders Brokvist, säger André Szeles, strateg som arbetar med framtagandet av strategin.

Vad är en podcast och en referensgrupp?
En podcastär en ljudfil med ett inspelat samtal. Samtalet pågick i ungefär 45 minuter och spelades in under hela tiden. Anders Brokvist har efter samtalet klippt bort några minuter här och där och lagt in lite musik, i övrigt får du höra precis den diskussion som pågick.

Referensgruppen representerar olika målgrupper som strategins dialoger är riktade till under året, där finns också en geografisk spridning och deltagare av olika kön och ålder. Förutom alla dialoger som genomförs vill arbetsgruppen som samordnar framtagande av strategin stämma av lite mer på djupet med Hagforsbor då och då.

Vad har hänt hittills? Vilka viktiga frågor har kommit upp under alla dialoger och som kanske ska forma vår framtid? Hur ser vi på vår kommun idag? Vad ska vi ta med oss, och vad ska vi lämna bakom oss? Vad ska strategin innehålla? Hur lyfter vi olika sakfrågor och utmaningar eller möjligheter till övergripande mål? Det är några av sakerna referensgruppen kommer att få diskutera under året.

Arbetet kan du följa på Hagforsstrategins hemsida. Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.