logo

Nyheter i 2016 års upplaga av Hagforsyran

Vi upprepar såklart förra årets succé med Hagforsyran! I år genomförs vår kommuns egna stadsfest torsdag 4-lördag 6 augusti. Förutom att många av våra arrangemang från förra året genomförs även i år också finns två stora nyheter: vi byter ordning på orterna där aktiviteterna sker i och vi börjar med vad vi hoppas blir en traditionell stipendieutdelning.

Förra året arrangerades Hagforsyran i Uddeholm på torsdagen, i Ekshärad på fredagen och i Hagfors tätort på lördagen. I år byter vi plats på två dagar; under torsdagen sker aktiviteterna i Ekshärad, på fredagen yrar det i Uddeholm och på lördagen ses vi i Hagfors tätort.

Hagforsyrans stipendium
Under föregående års Hagforsyra genomfördes rundflyg från Hagfors flygplats, arrangör för evenemanget var Direktflyg AB. Det ekonomiska överskottet överlämnades till Hagforsyrans projektgrupp att förvalta på ett klokt sätt. Därför delar vi ut stipendier.

Tanken är, under 2016, att dela ut stipendier till föreningar som bidrog till att Hagforsyran 2015 blev ett lyckat arrangemang, oavsett föreningens inriktning eller geografisk placering. De föreningar som utses som stipendiater får använda pengarna fritt inom sin verksamhet. Första utdelningen blir på nationaldagen, övriga tillfällen meddelas senare.

- Det kändes som ett bra sätt att ge något tillbaka till alla våra duktiga föreningar, visa uppskattning för deras arbete med Hagforsyran och samtidigt hjälpa till att stärka föreninsglivet i Hagfors kommun. Hur många stipenider som delas ut är inte klart än, men vi hoppas att vi kan starta en tradition med detta initiativ, säger Leo Larsson, projektledare för Hagforsyran.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.