logo

Femte året med oförändrad fjärrvärmetaxa i Hagfors

Hagfors kommuns energibolag Hagfors Energi AB har beslutat att inte förändra fjärrvärmetaxan för kommande period 2016-09-01-2017-08-31. Det betyder att berörda kunder erbjuds samma taxa som de gjort de senaste fem åren.

- Det är ovanligt med en taxa som inte har höjts på så många år. Förutom stabila priser på insatsvaror och stabila pannor har vi kompetenta och engagerade medarbetare som bidrar till det goda resultatet varje dag, säger Jonas Nilsson, vd på Hagfors Energi AB.

Hagfors Energi har ungefär 300 kunder inom Hagfors kommun, varav majoriteten finns i Hagfors och Ekshärads tätorter. Fjärrvärmekostnaderna för en normalvilla i Hagfors Kommun är bland de lägre i Värmland.

Att taxan åter igen inte behöver justeras beror på bland annat två faktorer; välfungerande pannor och stabila priser på insatsvaran. När pannorna fungerar bra behövs inga extrainsatser med dyr oljeeldning. Råvaran köps från lokala leverantörer och från skogar i trakten. I skogen flisas grenar, toppar, sly och röjningsvirke.

Cirka 1400 lass av skogens insatsvaror går sedan till fjärrvärmeverken i Hagfors och Ekshärad. Det goda samarbetet med våra lokala entreprenörer gynnar både vår taxa och företagen, då samarbetet också skapar arbetstillfällen.

Nuvarande taxa ligger därmed kvar till sista augusti 2017.

Du kan läsa mer om våra energibolag på www.hagforsenergi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.