logo

Hagforselever bäst i Värmland på fordonsteknik för andra året i rad

Förra veckan vann våra duktiga fordonselever Värmlandsmästerskap i Fordonsteknik som arrangerades i Säffle. Vinsten gick till Hagfors för andra året i rad, vilket också blir den tredje vinsten sedan 2010. 

Tävlingen är en teoretisk och praktisk tävling för eleverna som läser gymnasiets årskurs tre med fordonsinriktning. Årets upplaga var den tjugoförsta i ordningen. Tim Asker, Pontus Lindh och Mika Van Wieringen som alla går på Älvstrandsgymnasiet och läser fordonsriktning åkte till Säffle som titelförsvarare. Tim och Pontus deltog även förra året.

Tävlingen började med ett teoriprov på förmiddagen där eleverna från Älvstrandsgymnasiet redan hamnade på en andraplats med bara en poäng efter Herrgårdsgymnasiet från Säffle. Efter lunchen genomgick våra duktiga elever sju praktiska stationer med problemlösningar, där de hade 15 minuter per station. Stationerna innehöll allt ifrån kamremsbyte till att räkna ut cylindervolymer, vilket ställde stora krav samarbeta och att jobba fokuserat på uppgiften. Efter de praktiska momenten så kunde det konstateras att Älvstrandsgymnasiet hade vunnit med 153 poäng. Tvåa blev Säffle med sina 149 poäng och Karlstad hamnade på en tredjeplats med sina 139 poäng.

- Åter så visade vi vilka bra elever vi släpper ifrån oss här på Fordon i Hagfors och det klart att man får ett kvitto på att vi är och ska fortsätta vara en skola med kvalité, berättar Pär Hammar som var med och stöttade sina elever under tävlingen.

Vinnarna i Värmlandsmästerskap i Fordonsteknik

Vinnarna i Värmlandsmästerskap i Fordonsteknik

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.