logo

Snart kan du träffa Hagfors turistinformation i hela kommunen

Nyligen öppnades fem InfoPoints på olika anläggningar inom Hagfors kommun, nu satsar vi på ytterligare tillgänglighet för besökare och för dig som bor i kommunen. Onsdag 15 juni börjar turnén med en mobil turistinformation.

Under hela sommaren kan både våra besökare och du som bor i kommunen träffa turistinformatörer ute i kommunen på olika platser. Den ordinarie informationspunkten i Hagfors stadshus har öppet som vanligt, men kompletterar nu alltså med fler sätt att nå ut. En mobil turistinformation innebär att kommunens turistinformatörer letar upp besökare, istället för tvärtom.

- Vi prövar detta i sommar och hoppas också genom det här få en ännu tätare kontakt och bättre samarbete med besöksnäringen inom kommunen. Vi ökar också kunskapen om våra besökare; vart de rör sig och vad de efterfrågar. Vi hoppas också nå de som bor i kommunen, man blir ofta lite hemmablind på allt som finns att se, göra och uppleva i hela vår kommun, säger Madelene Andersson, turismansvarig i Hagfors kommun.

Under sommaren kommer du och turister som kommer till vår kommun att mötas av turistinformationen på olika utvalda platser och under större evenemang i kommunen. Personalen kommer att vara ute cirka två dagar i veckan, utrustade med både dator och broschyrer för att erbjuda tips på boende, aktiviteter och för att kunna hjälpa till med bokning av evenemangsbiljetter.

Premiären blir onsdag 15 juni i Värmlands Älgpark och turnén pågår hela sommaren på olika platser och evenemang i kommunen. Titta gärna förbi när du ser den mobila informationspunkten ute i kommunen, du känner igen den genom den stora gröna parasollen som kommer att skydda personalen från både sol och regn under sommaren.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.