Hjälptjänster

logo

Snart kan du träffa Hagfors turistinformation i hela kommunen

Nyligen öppnades fem InfoPoints på olika anläggningar inom Hagfors kommun, nu satsar vi på ytterligare tillgänglighet för besökare och för dig som bor i kommunen. Onsdag 15 juni börjar turnén med en mobil turistinformation.

Under hela sommaren kan både våra besökare och du som bor i kommunen träffa turistinformatörer ute i kommunen på olika platser. Den ordinarie informationspunkten i Hagfors stadshus har öppet som vanligt, men kompletterar nu alltså med fler sätt att nå ut. En mobil turistinformation innebär att kommunens turistinformatörer letar upp besökare, istället för tvärtom.

- Vi prövar detta i sommar och hoppas också genom det här få en ännu tätare kontakt och bättre samarbete med besöksnäringen inom kommunen. Vi ökar också kunskapen om våra besökare; vart de rör sig och vad de efterfrågar. Vi hoppas också nå de som bor i kommunen, man blir ofta lite hemmablind på allt som finns att se, göra och uppleva i hela vår kommun, säger Madelene Andersson, turismansvarig i Hagfors kommun.

Under sommaren kommer du och turister som kommer till vår kommun att mötas av turistinformationen på olika utvalda platser och under större evenemang i kommunen. Personalen kommer att vara ute cirka två dagar i veckan, utrustade med både dator och broschyrer för att erbjuda tips på boende, aktiviteter och för att kunna hjälpa till med bokning av evenemangsbiljetter.

Premiären blir onsdag 15 juni i Värmlands Älgpark och turnén pågår hela sommaren på olika platser och evenemang i kommunen. Titta gärna förbi när du ser den mobila informationspunkten ute i kommunen, du känner igen den genom den stora gröna parasollen som kommer att skydda personalen från både sol och regn under sommaren.

Publicerad av

Publicerad datum

2016-06-10

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se