logo

Hagforsyrans första stipendium har delats ut

Under 2015 års Hagforsyra genomfördes rundflyg från Hagfors flygplats. Arrangör för evenemanget var Direktflyg AB. Det ekonomiska överskottet överlämnades till Hagforsyrans projektgrupp att förvalta på ett klokt sätt, och gruppen valde att skapa ett Hagforsyranstipendium.

Hagforsyrans stipendium delas ut till en eller flera föreningar med säte i Hagfors kommun som på något utmärkande sätt bidrar till att utveckla Hagforsyran som evenemang. Valet av 2016-års stipendiater har gjorts av Hagforsyrans projektgrupp. Kommande år är de tidigare stipendiaterna med i urvalsprocessen.

Årets stipendiat är Råda IK.

Motivering:
Hagforsyran är Hagfors kommuns familjefest som arrangeras av och för kommunens föreningar, företag, invånare och besökare. Råda Idrottsklubb har under Hagforsyrans första år varit en av de föreningar som i samarbete med Hagfors kommun har planerat och genomfört ett rullskidlopp under Hagforsyrans Klassiker – ett triathlon som också innehöll löpning och simning. Råda Idrottsklubb har bidragit till både en lyckad klassiker och ett fantastiskt första år för Hagforsyran. Genom att tilldela dem ett stipendium på 3.000:- vill Hagforsyran stötta och fortsatt uppmuntra det utmärkta arbete som görs i föreningen

Fredrik Igelström, Hagfors kommun, lämnade över stipendiet till Råda IK:s ordförande Per Hedin

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.