Hjälptjänster

logo

Hagforsyrans första stipendium har delats ut

Under 2015 års Hagforsyra genomfördes rundflyg från Hagfors flygplats. Arrangör för evenemanget var Direktflyg AB. Det ekonomiska överskottet överlämnades till Hagforsyrans projektgrupp att förvalta på ett klokt sätt, och gruppen valde att skapa ett Hagforsyranstipendium.

Hagforsyrans stipendium delas ut till en eller flera föreningar med säte i Hagfors kommun som på något utmärkande sätt bidrar till att utveckla Hagforsyran som evenemang. Valet av 2016-års stipendiater har gjorts av Hagforsyrans projektgrupp. Kommande år är de tidigare stipendiaterna med i urvalsprocessen.

Årets stipendiat är Råda IK.

Motivering:
Hagforsyran är Hagfors kommuns familjefest som arrangeras av och för kommunens föreningar, företag, invånare och besökare. Råda Idrottsklubb har under Hagforsyrans första år varit en av de föreningar som i samarbete med Hagfors kommun har planerat och genomfört ett rullskidlopp under Hagforsyrans Klassiker – ett triathlon som också innehöll löpning och simning. Råda Idrottsklubb har bidragit till både en lyckad klassiker och ett fantastiskt första år för Hagforsyran. Genom att tilldela dem ett stipendium på 3.000:- vill Hagforsyran stötta och fortsatt uppmuntra det utmärkta arbete som görs i föreningen

Fredrik Igelström, Hagfors kommun, lämnade över stipendiet till Råda IK:s ordförande Per Hedin

Publicerad av

Publicerad datum

2016-07-23

KONTAKTUPPGIFTER

  KONTAKT

  Måndag-torsdag 8.00–17.00
  Fredag 8.00–16.00
  0563-185 00

  Dalavägen 10
  683 80 Hagfors
  kommun@hagfors.se