logo

Nu asfalterar vi Gärdet

Det är många som har väntat på att Tranebergsvägen, Föskeforsvägen och Lovisebergsvägen i området Gärdet ska få ny beläggning. Nu är det äntligen dags att asfaltera och här kan du läsa mer om arbetet.

5 september börjar vår entreprenör arbetet med att rusta upp Gärdet. Vi kommer göra gång- och cykelvägar på alla gator vilket innebär att trottoarerna kommer att breddas. Allt detta gör vi för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten i området.

Asfaltering kommer att ske vecka 41-43 och vi beräknar att hela arbetet är klart första veckan i november. Vill du ta en närmare titt på tidsplanen och vad vi ska göra? Klicka på länken nedan.

Tidsplan Pdf, 103.4 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 103.4 kB)

Kör försiktigt
Ett körfält kommer att hållas öppet för framkomlighet och utryckningsfordon under tiden som arbetet pågår. Kör försiktigt och tänk på att det är en arbetsplats.

Parkering
Vår entreprenör kommer att hänvisa dig till parkeringsplatser.

Buller
Buller kan förekomma under tiden som arbetet pågår.

Varför asfalterar vi inte förrän nu?
Då vi har grävt ganska djupt i alla vägarna (tre meter) och lagt i nytt material så måste det få tid att sätta sig ordentligt, annars är risken stor att asfalten blir ojämn. Därför har vi som regel att materialet under själva asfalten ska ligga ungefär ett år innan vi asfalterar. Tyvärr har detta medfört störningar för de boende i området under den mellanperioden. Trots detta hoppas vi att det ska vara värt allt besvär när gatan blir hel och fin igen.

Har du frågor?
Varmt välkommen att kontakta Sören Svensson, arbetsledare vid enheten för gata, vatten och avlopp, 070-64 74 751.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.