Hjälptjänster

logo

Dags för paddeltävling längs Klarälven

Lördag 3 september arrangeras Klarälvdalen challenge, en tävling längs vackra Klarälven. Resan startar 08.00 vid Vildmark i Värmland i Branäs och avslutas 84 kilometer senare i Byns camping i Ekshärad. I år har kommunens kommunalråd Åsa Johansson antagit utmaningen och paddlar en del av sträckan.

Paddlingen görs antingen av en person hela vägen eller uppdelat på fyra sträckor på fler personer.Tävlingen är uppdelad i en tävlingsklass och en motionsklass och kan genomföras i antingen singel- eller dubbelkanoter eller kajaker. Under resan finns inga naturliga hinder men för att säkerställa säkerheten måste alla deltagare ha flytväst och de kommer att behöva ta sig upp på land vid tre checkpunkter för att ta sig till en kontrollpunkt. Arrangörer är Klarälvdalens Kanot & Multisport som består av lokala affärsmän och privatpersoner, vars största mål med tävlingen är att bjuda in paddlare för en utmaning längs Klarälven och vår vackra natur.

Hagfors kommun deltar också
Vi stöttar arrangemanget genom evenemangsbidrag och bistår med både utrustning och personal som till exempel håller koll på tider.

Kommunalråd Åsa Johansson har dessutom antagit utmaningen och står på startlistan inför lördagen. Åsa och Socialdemokratiska partikamraterna Ann-Katrin Järåsen (kommunalråd i Torsby), Per Gruberger (kommunalråd i Filipstad) och Mats Sandström (politisk sekreterare i Landstinget Värmland) ställer upp i en stafett. Åsa kommer att paddla sista sträckan mellan Åleby och Byns camping, en sträcka på 22 kilometer. Trots att hon aldrig paddlat så långt vid ett tillfälle tror hon att det ska gå.

- Det är roligt med utmaningar! Runt midsommar köpte jag en kajak på blocket och har sedan dess tränat ofta, men aldrig så långt som 22 kilometer. Det har varit roligt och det har sporrat mig att träna i övrigt också. Jag har gjort Tjejklassikern, Halvklassikern och sprungit Göteborgsvarvet tidigare, men det känns jättekul att få delta i en tävling som ordnas i vår kommun, berättar hon.

Klarälvdalen challenge

Publicerad av

Publicerad datum

2016-09-01

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se