Hjälptjänster

logo

Vågbacken rustas upp enligt invånarnas förslag

Vågbackens motionsområde ska bli ännu bättre för dig som gillar att träna utomhus. Tack vare tips från våra invånare kommer Hagfors kommun att tillverka ny utrustning samt lägga bark i spåren.

Tommy Johansson från parkenheten fyller spåren med bark

Tommy Johansson från parkenheten fyller spåren med bark

I Vågbackens motionsområde finns det sex motionsslingor i olika längder. I anslutning till starten finns också ett utegym som ger dig möjlighet att träna hela kroppen. Totalt finns det nio stationer som ska hjälpa till att träna mage, rygg, ben, axlar, armar, spänst och balans.

Stort engagemang
I sommar fick Malin Skoog, miljöingenjör, i uppdrag att undersöka hur utegymmet i Vågbacken kunde bli ännu bättre. För att få så bra resultat som möjligt tog hon hjälp av kommunens invånare som fick dela med sig av sina tips och idéer via Facebook och SMS. Engagemanget från invånarna var stort och många bra förslag skickades in. Resultatet av undersökningen var att invånarna var nöjda med redskapen, samtidigt som man var rörande överens om att löpspåren behövde förbättras. Hela 43 % önskade bark eller flis i spåren, något som Malin tog hänsyn till när hon planerade åtgärderna för området.

– Idag kommer våra medarbetare på parkenheten att lägga ut bark i 5- kilometersslingan för att underlaget ska bli mjukare och mer skonsamt att springa, jogga eller promenera på. De kommer också fylla ut hålor, ta bort rötter och bredda slingan där det är möjligt, säger Malin.

En bänkpress kommer snart att finnas på plats i utegymmet då det saknas en station där man kan göra bröstövningar. Utrustningen kommer dessutom att byggas av våra duktiga elever på byggprogrammet i Hagfors.

Resultatet av undersökningen

Resultatet av undersökningen

Publicerad av

Publicerad datum

2016-09-15

KONTAKTUPPGIFTER

  KONTAKT

  Måndag-torsdag 8.00–17.00
  Fredag 8.00–16.00
  0563-185 00

  Dalavägen 10
  683 80 Hagfors
  kommun@hagfors.se