Hjälptjänster

logo

Blinkenbergsparken ska bli mer tillgänglig för alla

Hagfors kommun gör förbättringar för att det ska bli lättare att ta sig in och ut ur parken.

Blinkenbergsparken är ett riktigt smultronställe mitt i centrala Hagfors. Här har kommunens invånare samlats i decennier för att dela skratt, glädje och musik tillsammans. Tyvärr är det inte lika lätt för alla att besöka parken då den norra entrén har ett mopedskydd som gör det svårt för rörelsehindrade, gående med barnvagn och cyklister att ta sig in och ut ur parken. Idag är detta ett mycket omodernt inslag i Hagfors stadsbild. Det finns även ett mopedskydd i den västra delen av Hagforsvägen som vi också kommer ta bort och ersätta med ett nytt som är lättare att ta sig igenom.

Nu öppnar vi upp entréerna för att parken ska bli tillgänglig för alla. Det kommer fortfarande vara svårt för mopedister att ta sig fram, men desto lättare för alla andra parkbesökare. 

Ny beläggning
Vid norra entrén var asfalten i dåligt skick med stora hål. Vi har tagit bort asfalten och förbereder nu för ny beläggning. Gamla Smedsvägen, mellan västra Hagforsvägen och västra Filarevägen kommer att få samma stenmjölsbeläggning som finns i resten av parken.

Karta över området PDF (pdf, 613.4 kB)

Publicerad av

Publicerad datum

2016-09-22

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se