logo

Anhörigstöd finns nu även via nätet

Har du en närstående som nyligen har, eller som ska, flytta till äldreboende? Nu finns möjlighet för ytterligare stöd till dig som anhörig via tjänsten En bra plats™.

- Hagfors kommun erbjuder stöd till den som vårdar eller stödjer en närstående äldre för att anhörigas insatser är värdefulla för en bra omsorg. I samarbete med tjänsten En bra plats™ hoppas vi kunna erbjuda ännu mer stöd genom att ge den anhöriga ett nytt forum att få kunskap, erfarenhetsutbyte och redskap genom, säger Carina Wiberg, verksamhetschef för rehab inom Hagfors kommun

Den 24 oktober startar en temagrupp för dig på nätet via kommunens e-tjänst En bra plats™. I temagruppen kommer anhöriga med liknande erfarenheter kunna diskutera med varandra, dela med sig av erfarenheter. I gruppen kommer du också att kunna ta del av digitala föreläsningar med Vardagas demensvårdsutvecklare Liselotte Björk samt med Lennarth Johansson forskare och utredare Socialstyrelsen, som har skrivit boken “Anhörig i nöd och lust” som ett stöd till anhörigvårdare. Du kan vara helt anonym och det kostar ingenting. För mer info och anmälan besök www.enbraplats.se Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om kommunens övriga verksamhet med anhörigsstöd. Öppnas i nytt fönster.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.