logo

Ny bänkpress i Vågbacken

Vågbackens motionsområde har blivit ännu bättre för dig som gillar att träna utomhus. Snart finns det bark i femkilometern samt en ny bänkpress på plats i utegymmet tack vare våra duktiga elever på byggprogrammet och IMAS.

I sommar fick Malin Skoog, miljöingenjör, i uppdrag att undersöka hur utegymmet i Vågbacken kunde bli ännu bättre. För att få så bra resultat som möjligt tog hon hjälp av kommunens invånare som fick dela med sig av sina tips och idéer via Facebook och SMS. Engagemanget från invånarna var stort och många bra förslag skickades in. Resultatet av undersökningen var att invånarna var nöjda med redskapen, samtidigt som man var rörande överens om att löpspåren behövde förbättras. Hela 43 % önskade bark eller flis i spåren, något som Malin tog hänsyn till när hon planerade åtgärderna för området.

- Vi har börjat lägga ut bark längs med 5- kilometersslingan för att underlaget ska bli mjukare och mer skonsamt att springa, jogga eller promenera på, säger Malin.

Ny bänkpress i utegymmet
Tack vare Marcus Olsson, Lukas Agnestam, Jesper Karlsson som går i årskurs två på byggprogrammet i Hagfors och Kristian Johannesson, IMAS, kan du snart träna överkroppen i en ny bänkpress.

- Vi har så duktiga elever på byggprogrammet och det kändes helt naturligt att använda den kompetensen för att göra dessa förbättringar. Det är viktigt att vi samarbetar över verksamhetsgränserna och tar vara på varandras kunskap, säger Malin.

Skapat eget viktsystem
Att bygga redskap till ett utegym är något som varken lärarna eller eleverna har tidigare erfarenhet av. Tack vare internet, personer i deras närhet som tränar och en stor dos påhittighet har de skapat ett redskap som passar de allra flesta, både de som vill träna med lättare och tyngre vikter. Killarna har även skapat ett alldeles eget viktsystem av en limknekt som tillåter användaren att lyfta upp till 30 kilo. Nästa steg är att gjuta ett betongklot på 40 kilo som man kan hänga på om man vill ha en ännu större utmaning.

- Det har varit kul och ibland jobbigt säger Kristian Johannesson, som berättar hur de har fått prova sig fram för att få fram rätt mått och dimensioner.

Killarnas viktsystem i form av en limknekt

Duktiga elever. Från höger: Kristian Johannesson, Jesper Karlsson och Lukas Agnestam (Marcus Olsson kunde tyvärr inte vara med vid fototillfället)

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.