Hjälptjänster

logo

Kulturen samlas på en plats med Tina Bergenbrink i spetsen

Tina Bergenbrink tillträder som Hagfors kommuns nya biblioteks- och kulturchef från och med årsskiftet. Tina kommer närmast från Studieförbundet Bilda där hon haft rollen som regional profilsområdesansvarig inom olika verksamhetsområden i nio år. Hon har under den senaste tiden ansvarat för pedagogik, ledarutbildning och kvalitetssäkring – erfarenheter och kunskaper som inte bara blir till stor nytta för barn- och bildningsavdelningen utan för hela kommunen, enligt barn- och bildningschef Tove Frostvik som känner sig mycket nöjd med rekryteringen. Men vad tycker Tina själv?

Tina Bergenbrink

Tina, vad ser du fram emot som biblioteks- och kulturchef på Hagfors kommun?
- Jag ser fram emot att möta nya verksamheter. Jag ser såklart också fram emot att leda en bra och kompetent personalstyrka och att vi tillsammans driver kulturen framåt.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter in i din nya roll?
- Jag tar med mig den styrkan jag har i att ha blandad erfarenhet genom arbetslivet. Jag har arbetat inom bland annat turismnäringen, olika skolverksamheter och med strategi- planerings- och personalfrågor.

Från och med årsskiftet kommer kulturen att ligga samlad under ett och samma tak under barn- och bildningsavdelningen, hur tänker du kring den förändringen?
- Jag tycker det är positivt. Och jag tror det kan bli synergieffekter av att samla ihop flera verksamheter och arbeta tillsammans med kulturen för att få ett helhetsperspektiv. Det är viktigt att se till hela verksamhetens olika aspekter. Det var också en av anledningarna till att jag sökte jobbet - jag gillar bredden med att ha en enad kulturverksamhet och jag ser fram emot att leda det arbetet.

När du inte jobbar, vad brukar du tycka om att göra?
- Jag går väldigt gärna i skogen och plockar svamp. Jag har också ett stort intresse och engagemang för teater som har gjort att jag fått rest väldigt mycket, vilket jag också tycker mycket om.

Du kommer inte från Värmland men har bott här länge - vad är det som är så bra här?
- Ja, jag har bott i Värmland sen 1995, så värmlänning är jag inte riktigt men jag tycker väldigt mycket om Värmland. Här känner jag mig verkligen hemma. Jag tycker om den öppna attityden, att folk prata med varandra på busshållplatsen och i affären även om man inte riktigt känner varandra.

Publicerad av

Publicerad datum

2016-12-14

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se