Hjälptjänster

logo

Hur ser utvecklingsplanerna för Landstingets verksamhet i Hagfors kommun ut?

Kommunstyrelsens ordförande Åsa Johansson har idag skickat ett öppet brev till Landstingsstyrelsens ordförande Fredrik Larsson om vården i vår kommun.

I brevet ställer Åsa ett antal frågor om både landstinget, vårdcentralerna och folktandvården i Hagfors kommun. Som kommunstyrelsen ordförande och kommunalråd får Åsa ofta frågor från medborgare som hon själv inte kan svara på, eller som kommunens politiker inte har möjlighet att direkt påverka.

- Jag möter ofta medborgare som funderar över olika saker om deras möjligheter till vård i vår kommun och känner ibland frustration över att jag inte kan svara eller göra något själv. Därför tycker jag det är viktigt att samla ihop alla funderingar och försöka få ett svar från någon som vet hur det ligger till eller har möjlighet att påverka. Precis som jag skriver i brevet hoppas jag på att vi tillsammans kan arbeta för ett attraktivt, dynamiskt och hälsofrämjande Hagfors, säger Åsa Johansson.

Frågorna rör bland annat ögonmottagning, närvårdsplatser, folktandvården, kompetensförsörjning på vårdcentraler, diabetesvården och de resurser som finns för den, vårdcentraler som gör delar av slutenvårdens uppdrag och vårdgarantin. I brevet ställer Åsa också frågan om Landstingsstyrelsens ordförande tycker att vi har en jämlik vård över hela länet.

- Jag hoppas såklart att jag får ett svar och då får möjlighet att återkomma i frågan och berätta för våra medborgare hur utvecklingen för vården här ser ut. Det är en otroligt viktig fråga för vår livskvalitet, säger Åsa.

Läs hela brevet i sin helhet här.PDF (pdf, 24.9 kB)

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se