logo

Stort intresse för starta eget-utbildning på arabiska

Under två tillfällen har Hagfors kommun tillsammans med Arbetsskaparna och Almi genomfört Almi Business School på arabiska.

- Vi är så glada över det stora intresset som utbildningen genererat, vi fick utöka antalet platser från 12 till 20 på grund av att antalet anmälda sköt i höjden. Vi tror att det kan vara väldigt bra att kunna få den här typen av utbildning på sitt modersmål så att deltagarna känner sig trygga och kan ta in all information. Vi hade också lokala företagare med samma bakgrund som berättade om vikten av att också lära sig svenska för ett lyckat företag och för att förstå alla regelverk kring företagandet, berättar Regina Larsson, projekt- och näringslivslots på Hagfors kommun.

Alla deltagare hade många frågor och de flesta hade redan sina affärsidéer ganska klara för sig, bland annat fanns bilmekaniker, apotekare, och deltagare som ville starta konsultfirmor inom byggnadsingenjörsfältet eller arbeta med hantverk och sömnad.

Den här utbildningen har genomförts i flera andra kommuner med gott resultat. Det som är unikt för just den här utbildningen är att Arbetsskaparna varit medarrangörer, som visar på ett alternativt företagande. Förutom Almi och Arbetsskaparna har även Wint, Arbetsförmedlingen och Swedbank informerat om bokföring, starta eget-bidrag och ekonomi. Utöver det har de även fått information om olika lagar, marknadsföring och fått lyssna på två lokala företagare med samma bakgrund som berättat om sin resa med sina företag.

Nu får deltagarna möjlighet att träffa Almi för individuella coachningar för att ta sig vidare, när de är färdiga med sina affärsplaner och budget så delas också ett intyg ut för avslutad utbildning.

starta eget

Arbetsskaparna är ett initiativ från Ekshärad som anställer och hyr personal till andra företag. På så sätt kan nyanlända och andra använda Arbetsskaparna som en juridisk plattform för egenföretagande tack vare att de tar det formella arbetsgivaransvaret och står för försäkringar, affärsavtal, fakturering, administration med mera.

Almi erbjuder rådgivning med visionen att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Förutom rådgivning erbjuder de också finansiering till de som vill utveckla sitt entreprenörskap och förverkliga idéer till framgångsrika företag.

Går du också i starta eget-tankar? Läs mer på vår sida om affärsutveckling.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.