logo

Hjälp oss att sprida stjärnglans

Visste du att alla som har vunnit svenska rallyt har en alldeles egen stjärna i Hagfors? Just nu ligger de i ett förråd och väntar på att få komma fram. Kanske har du en bra idé på vad vi kan göra med dem?

2005 fick Kjell Berglund, tidigare föreningssamordnare på Hagfors kommun och vd:n för svenska rallyt Glenn Olsson en idé om att göra en walk of fame på Kyrkogatan i Hagfors. Tanken var att trottoaren skulle smyckas med stjärnor i plåt som skulle visa namnen på de som har vunnit rallyt genom tiderna, vilket år samt vilken bil som kördes.

Stjärnorna tillverkades lokalt av Ekshärads Waterjet men när det var dags att få ner dem i backen stötte duon på patrull, då man var orolig att stjärnorna inte skulle klara trycket från snöröjningsfordon. Projektet fick därför ta en paus i väntan på nya idéer. Istället för en walk of fame skapades en hall of fame på Järnvägsmuséet i Hagfors.

I samband med rallyt 2011 när sträckan vid Värmullsåsen blev ett nytt inslag i tävlingen flyttades stjärnorna till Årosgården för att visas upp för besökare från hela världen. I samband med att lokalen hyrdes ut kort därefter så plockades stjärnorna ner och har sedan dess legat nerpackade i ett av kommunens förråd.

Nu vill vi att stjärnorna ska få ett nytt hem där de får komma till sin fulla rätt. Kanske har du en jättebra idé på vad vi kan göra med dem? Berätta gärna för oss så kanske just din idé blir verklighet.

Jag har en grymt bra idé, hur gör jag?
Skicka din idé till Ingela Axelsson, ingela.axelsson @hagfors.se senast 12 maj. Skriv ”Projekt stjärnglans” i ämnesraden. Har du frågor är du varmt välkommen att maila. Skriv då ”Fråga projekt Stjärnglans” i ämnesraden.

Vi kommer inte ha möjlighet att svara på varje enskilt mail men alla förslag som skickas in kommer att sammanställas och redovisas här på hagfors.se och på vår sida på Facebook.

I maj kommer ett eller flera förslag att väljas ut. Vi återkommer med mer information via lokala medier.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.