logo

Nya lekplatsen på Skolvägen utökas med hinderbana via bidrag från Rädda Barnen

I sommar börjar Hagfors kommun arbetet med att bygga den nya lekplatsen på Skolvägen i Ekshärad. Tack vare ett generöst bidrag från Rädda Barnen i Hagfors kommer lekplatsen att utökas med en hinderbana med flera balansredskap.

I början av 2016 tog Hagfors kommun hjälp av kommunens yngre invånare när vi skulle planera hur lekplatsen på Skolvägen i Ekshärad skulle se ut. Via projektet ”Drömlekplatsen” bad vi barn att rita sina absoluta drömlekplatser. Fantasin hade verkligen inga gränser. Klätterställningar i alla dess former var utan tvekan det mest populära redskapet. Balansrep, torn, broar och rutschkanor var inslag som barnen vill ha i dessa ställningar.

Rädda Barnen ger bidrag
Nu vill Rädda Barnen i Hagfors utöka den redan planerade lekplatsen på Skolvägen med en hinderbana för de lite mindre barnen. Via ett generöst bidrag på 60 000 kronor som kommer från två olika arv kommer fyra olika balansredskap att tillkomma. Ännu mer möjligheter till lek och bus med andra ord!

- Pengarna har Rädda Barnen i Hagfors ärvt lokalt och då vill vi självklart att de ska användas lokalt, säger Hans Liljas, styrelseordförande i Rädda Barnen i Hagfors.

Lekplats för alla
Skolvägens lekplats kommer att vara anpassad och attraktiv för barn i olika åldrar. Två studsmattor där barnen kan nå härliga höjder, en slänggunga, två fjäderlekar, en gungställning med vanliga gungor och en kompisgunga samt klätterlek med rutschbana kommer att finnas på plats lagom till sommaren. Tillgänglighetsanpassade sandlådor med sandbakbord kommer att monteras för att barn med rullstol ska få möjlighet att vara delaktiga i leken. Utemöbler i form av bänkar och bord kommer också finnas om man vill slå sig ner och fika efter all lek och bus.

- Bidraget från Rädda Barnen är mycket uppskattat och med de redskap som har pekats ut kan vi bredda utbudet av utrustning på ett sätt som tilltalar barn i flera olika åldrar, säger Louise Sjöholm, fastighetschef.

Lekplatsen kommer att stå klar lagom till skolstarten hösten 2017. Här kan du ta del av hur den kommer att se ut med reservation för att ändringar kan tillkomma.

Så blir nya lekplatsen Pdf, 438.8 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 438.8 kB)

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.