logo

Vård- och omsorgsavdelningen säkrar sin kompetensförsörjning

Hagfors kommun kommer under våren och sommaren 2017 erbjuda alla undersköterskor inom vård- och omsorgsavdelningen som upparbetat företrädesrätt en tillsvidareanställning. Utöver det kommer även de som tar examen från Vård- och omsorgscollege eller Komvux erbjudas en visstidsanställning fram tills årsskiftet.

- Vård- och omsorgsavdelningen har ett stort behov av undersköterskor både nu och i framtiden. Jag är väldigt glad över att vi nu har möjligheten att erbjuda 31 undersköterskor som vikarierat inom vård- och omsorg en fast anställning. Extra glädjande är att även kunna erbjuda studerande som till sommaren går ut vård- och omsorgscollege och Komvux ett vikariat på 6 månader, säger Eva Alama, vård- och omsorgschef.

Kommunen har efter förhandling med facket beslutat att de som idag arbetar som undersköterskor kommer att erbjudas en fast anställning upp till 85% tjänstgöring. Precis som andra som blir konverterade får de en tillsvidareanställning i grunden men tjänstgör inom verksamheten på tidsbegränsade vikariat eller allmänna visstidsanställningar till dess att de får en fast placering i organisationen. Konverteringen sker under våren och sommaren 2017 för de som väljer att anta erbjudandet. Dessa är inte nya tjänster inom organisationen utan ett nytt sätt att ge bättre anställningsvillkor för arbetstagare som vikarierar i verksamheten. Detta ger kommunen även en ny möjlighet att externt utannonsera lediga tjänster, som både interna medarbetare och externa har möjlighet att söka.

Visstidsanställning för nyexaminerade
Alla som tar examen med godkända betyg från Vård- och omsorgscollege samt Komvux vård- och omsorgsutbildning kommer också att bli erbjudna en visstidsanställning från och med semesterperiodens början år 2017 till årsskiftet 2017/2018 inom vård- och omsorgsavdelningens verksamhet. Även här kommer arbetsgivaren att erbjuda 85 % sysselsättningsgrad.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.