logo

Konstutställning med Lars Spaak i Hagfors stadshus

Från och med lördag 29 april och fram till och med 14 maj kan du se utställningen Lars Spaak – skulptur & måleri i konsthallen. Missa inte denna form- och fantasifulla utställning med verk av en av Sveriges mest uppfinningsrika konstnärer, som startar med vernissage från 11.00 på lördagen.

Lars Spaak fyller 90 i år och har varit verksam som målare, tecknare och skulptör i 60 år. Utställningen tar med dig som besökare på en historisk vandring genom hans konstnärliga liv. Förutom målningar, teckningar och skulpturer finns även flertal modellstudier i gips, trä och metall. I konsthallen finns även en biografi över hans liv och konst du kan bläddra i, samt en förteckning över hans utomhuskonst som finns att se i flertal svenska kommuner. Små och stora skulpturer och målningar finns till salu till förmånliga priser.

Arrangör av utställningen är Hagfors konstförening som beskriver Lars Spaak och hans konst på följande vis:

Efter flera decennier av enträget konstnärligt arbete är han väl representerad såväl nationellt som internationellt. Hans offentliga ickefigurativa skulpturer i ett 40-tal svenska städer kännetecknas av en omättlig nyfikenhet på formernas dialog. Tomrummen blir i hans skulpturer minst lika viktiga som materialet som omger dem. I måleriet, ofta med rena färger, är också upprepning och rytm viktiga utgångspunkter. Kropp och tomrum, kantigt och runt är beståndsdelar i Spaaks skulpturer och målningar.

Välkommen till Hagfors stadshus
Utställningen öppnar med vernissage på lördag 29 april 11.00-16.00.
Lars Spaak kommer att finnas på plats under vernissagen.

Datum: lördag 29 april – 14 maj
Plats: Hagfors stadshus konsthall i källarplan (hiss finns i vardagar i stadshusets entréplan, ingång endast på baksidan under helger)
Tid: konsthallen är öppen måndagar till fredagar 12.00-17.00, lördagar och söndagar 11.00-15.00

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.