logo

Hagfors kommun och Hagforshem rustar upp Lovisebergsvägen 8-12

Igår 15 maj tog kommunstyrelsen ett beslut om att ge det kommunala bostadsbolaget Hagforshem AB ett investeringsstöd om 3.000.000 kronor för renoveringar av lägenheter.

Fastigheten på Lovisebergsvägen har tidigare ingått i de planerade rivningarna som kommunen slutit avtal kring med staten. Nu väljer Hagforshem istället att göra en lättare ROT-renovering. Det innebär bland annat nya badrum, byte av ledningar, nytt ytskikt, ny entré och nya dörrar till lägenheter. Hyresfastigheten kommer att rymma 33 lägenheter som kommer att gå till elever som läser på Älvstrandsgymnasiets innebandyinriktning, övriga kvadratmeter kommer att hyras av det privata bolaget Nutida.

- Det känns roligt att få ta ett av våra planerade rivningshus och istället göra en större satsning och renovera det. Att det inhyser lägenheter till våra elever på gymnasiet gör att det känns extra kul. Innebandyinriktningen har funnits i 10 år och haft en otrolig utveckling, likväl som våra andra idrottsinriktningar. En investering likt denna bidrar förhoppningsvis till fortsatt utveckling och ökar Älvstrandsgymnasiets attraktion, säger Åsa Johanson, kommunstyrelsen ordförande.

Det är Hagforshem som beslutar om renoveringar och utför dessa med upphandlad entreprenör för en renoveringskostnad på 8.6 miljoner kronor. Hagforshem går in med 5,6 miljoner själva utöver kommunens investering på 3 miljoner. Hagfors kommuns barn- och bildningsverksamhet kommer att blockhyra två trappuppgångar för elever på gymnasiet och skulle det bli vakanser är det också de som står för de vakanta lägenheternas hyror till Hagforshem. Renoveringen kommer att ske i två steg där Hagforshem börjar med trappuppgång 8 och 10 i första steget och till sist trapphus 12. Under renoveringsperioden kommer berörda elever att bo på Tutemovägen.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.