logo

Hagfors kommun stöttar stort ideellt engagemang

Igår beslutade kommunstyrelsen att ge Hagfors Motorklubb investeringsbidrag – en klubb som på några månader förvandlat en överväxt och bortglömd folkracebana till en nyasfalterad och upggraderad bana där den första tävlingen sedan 2010 ska gå av stapeln på lördag 20 maj.

Då arbetet har varit omfattande och krävt mycket resurser i form av både personal och pengar har klubben ansökt om investeringsbidrag till kommunen. Igår beslutade kommunstyrelsen i Hagfors kommun att bevilja dem ett bidrag på 50 000 kronor.

- Jag tycker det är oerhört roligt att se vad man kan åstadkomma med ideella krafter och klokt användande av eget kapital, och med många personer som tillsammans bidrar till att göra folkracebanan i Hagfors till en av de finaste i Värmland. Man har bidragit med allt från rena arbetstimmar till material, maskiner och andra förberedelser. Hatten av för alla inblandade och stort lycka till, säger Leo Larsson, kommunens förenings- och evenemangssamordnare.

Ideella krafter har hjälpts åt
Under hösten 2016 påbörjades en restaurering av folkracebanan uppe vid Hagforsvallen, en grupp entusiaster från Hagfors Motorklubb hade fått med sig ett gäng från Ekshärad och tyckte att det vore roligt om banan åter kunde användas för tränings- och tävlingsverksamhet. Under hösten började de att röja bort gammalt skrot, anlägga ett så kallat alternativspår som måste finnas på dagens banor samt bredda banan. De bestämde sig också för att köra tävlingen Retursladden 20 maj, bland annat för att ha en deadline att jobba mot. Under våren har de med ideella krafter jobbat hårt och med några dagar kvar till Retursladden 2017 ser det ut som att de tar projektet i hamn. Intresset för folkrace i Hagfors har under de senaste åren ökat markant, klubben har idag drygt 20 aktiva förare och antalet ökar stadigt.

Premiärtävling
Nu på lördag 20 maj från 09.00 genomförs den första folkracetävlingen i Hagfors på många år på folkracebanan, som numera heter MECA-banan, vid Hagforsvallen. När anmälningstiden gick ut igår hade de 113 anmälda. Tävlingen har varit öppen för seniorer, juniorer, damer och debutanter. Alla kör tre kvalomgångar om tre varv med förlottade heat, och tävlingen körs med alternativspår som ska göras en gång/heat och final av samtliga förare.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.