logo

Stängt poliskontor oroar kommunstyrelsens ordförande

Idag har Åsa Johansson skickat ett mejl till regionpolischef i region Bergslagen Dan Persson om att polisstationen i Hagfors kommun kommer att hållas stängd under hela sommaren.

Det är ett flertal poliskontor i länet som kommer att vara stängda mellan 5 juni och 27 augusti – däribland den i Hagfors kommun. Något som enligt Åsa är olyckligt både för att våra invånare får en sämre service men också för att det inte skickar några bra signaler om invånarnas upplevda trygghet.

På Polisstationen i Hagfors kan invånarna vanligtvis göra anmälningar, lämna in eller hämta ut hittegods, lämna in legala vapen för skrotning eller hämta ut färdiga pass. Nu försvinner dessa möjligheter för våra invånare. Hagfors kommun ingår i Polisområde Torsby, där fyra av fem stationer kommer att vara stängda. Närmaste station för Hagforsbor blir därmed den i Torsby eller Karlstad, vilket båda innebär längre resvägar än vanligt och för vissa även dubbla resor då man i vanliga fall exempelvis kan hämta ut färdiga pass i kommunen. Polisens anledning för stängda kontor beror på att det saknas resurser för att anställa vikarier under semesterperioden för ordinarie administrativ personal som sitter på lokalkontoren.

- Jag har fullt förståelse för att de i semestertider inte har möjlighet för full bemanning, men att stänga stationen helt oroar mig. Sommaren är en aktiv period i kommunen med många fler människor som rör sig på gatorna, att mötas av en skylt på dörren till polisstation som meddelar att det är stängt skickar inga bra signaler och kan skapa en känsla och uppfattning av en ökad otrygghet i kommunen. En skylt på dörren om att det är stängt kan få våra invånare och besökare att tro att det inte finns någon polisiär närvaro alls. Jag har därför skickat ett mejl till regionpolischefen med mina funderingar och ställt frågan om det vore möjligt att hitta en lösning med exempelvis mer begränsade öppettider än vanligt, det hade varit bättre än helstängt, säger Åsa Johansson.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.