logo

Årets sommarutställning startar

Torsdag 1 juni är du välkommen på vernissage i Hagfors Stadshus. Lama Alhaidars och Hassan Jabouris båda måleriutställningar kommer att visas tillsammans under perioden 1 juni till 29 juli.

Årets två sommarutställare, Lama Alhaidar och Hassan Jabouri, kommer båda från Syrien. De träffades på SFI här i Hagfors och upptäckte där att de delade ett stort intresse: konstnärskapet. Båda två hade, vid olika tillfällen, besökt Stadshuset och tittat på tidigare utställningar och tog kontakt med Hagfors kommun för att se om det var möjligt för dem att också ha en utställning.

Lama målar i akryl och vill visa det vackra i naturen och i gamla bebyggda miljöer.
Hassan tycker om att måla för att han tycker om det som är vackert, livet och konst. Han målar kaligrafi och i akryl. Hans del av utställningen kallas "Mitt hjärta i Sverige".

- Vi som arbetar med konst och kultur inom kommunen är glada för att Lama och Hassan vill dela med sig av sin konst hos oss och för att de har tagit initiativ till det, säger kommunens kultursamordnare Linnéa Lindberg.

Båda konstnärerna finns på plats under vernissagen. Du är också välkommen in till Stadshuset för att kika fram till 29 juli. Vi har öppet 08.00-17.00 måndag till torsdag och 08.00-16.00 på fredagar. Det är också öppet varje lördag i juli månad mellan 10.00-16.00. Varmt välkommen!

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.