logo

Kulturskolan får bidrag för utveckling

Hagfors Kulturskola fick idag glädjande besked – närmare bestämt ett bidrag på 600.000 kronor från Kulturrådet. Det innebär att Kulturskolan får möjlighet att utöka sin verksamhet genom att både göra det som finns idag ännu bättre och att utöka möjligheterna för eleverna.

- Fantastiskt roligt att vi fick ett sådan stort bidrag från Kulturrådet till vår Kulturskola i Hagfors. Bidraget möjliggör att vi under hösten kan satsa på den helt nya inriktningen bild och film, samtidigt som vi kommer kunna stärka verksamheten som redan pågår med musik och dans, säger Tina Bergenbrink, kultur- och bibliotekschef.

Kulturrådet fördelar cirka 97 miljoner kronor till 200 kommuner för musik- och kulturskoleverksamhet. Bidraget syftar till att göra verksamheten mera jämlik och att förbättra möjligheterna för barn och unga att delta. De har prioriterat insatser som ger möjlighet för fler barn och unga att få ta del av musik- och kulturskolans verksamhet. Hagfors kommun är tillsammans med Säffle kommun de två Värmlandskommuner som får högst bidrag.

Om Kulturskolan
Med glädje i fokus erbjuder Hagfors Kulturskola undervisning på musikinstrument, sång och dans för alla intresserade i kommunen men i första hand barn och skolungdomar. Här erbjuder vi undervisning på elevens instrument, sång eller dans. Elever får också möjlighet att vara med och sjunga i kör, spela i rockband eller någon annan ensemble.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.