Hjälptjänster

logo

Grattis Bergsäng!

Sveriges bästa gata finns i Hagfors kommun, närmare bestämt i det engagerade och starka samhället Bergsäng som ligger mellan centralorten Hagfors och Ekshärad. Allt tack vare Bergsängsbon Eva Wigh som hade anmält gatan till tävlingen Sveriges bästa gata som arrangerades av Svenska PostkodsLotteriet. Igår fick invånarna därför besök av bland annat Richard Sjöberg som ställde till med stort kalas för att fira.

”Det som gör Bergsäng bra är att det bor så många glada människor på ett och samma ställe. Bergsäng är litet men sammanhållningen mellan grannarna är desto större. Alla här är trevliga och sociala vilket gör att vi har en väldigt bra gemenskap och ofta träffas för att umgås vid olika aktiviteter som anordnas. Här är det helt enkelt väldigt mysigt att bo.”.

Så löd alltså Eva Wighs motivering och tack vare den tillsammans med juryns åsikter och många röster från svenska folket fick de alltså utnämningen. Det blev fest i det fina vädret med både mat, glass, tårta, musikunderhållning och aktiviteter för både stora och små. Rickard Sjöberg delade ut diplom, en gatuskylt med ”Sveriges bästa gata 2017” och byalaget fick motta tre cyklar.

Hagfors kommun passade på att gratulera
Även kommunen fanns på plats för att gratulera. Åsa Johansson, kommunstyrelsens ordförande, överlämnade en stor blomkruka, ytterligare tre gatuskyltar som kommer att sättas upp för att uppmärksamma bästa gatan samt en inramad gratulation från kommunen där det stod följande:

”Under framtagandet av Hagforsstrategin – vår kommuns gemensamma riktning och vision mot 2027 - kom det fram tre värdeord; gôtt liv, handlingskraft och framåtanda. Bergsängborna är verkligen goda representanter och ambassadörer för de orden. Tillsammans hjälps de åt och skapar en god livskvalitet, gemenskap och umgänge över generationsgränserna. Det är attraktivt att bo och leva i Bergsäng oavsett om man är gammal eller ung. Här finns vacker natur, skog med motionsslinga och närheten till Klarälven. Hagfors kommun är stolta och glada över att Sveriges bästa gata finns här.”

Sveriges bästa gata

Eva Wigh och Rickard Sjöberg avtäcker den nya skylten

Publicerad av

Publicerad datum

2017-06-14

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se