Hjälptjänster

logo

Projekt stjärnglans avslutas

Vad skulle man kunna göra med alla stjärnor i plåt som visar namnen på alla de som vunnit Svenska Rallyt? Den frågan ställde vi till våra invånare via Projekt stjärnglans och bad dem dela med sig av sina bästa tips och idéer. Nu avslutas projektet på grund av att inga förslag har lämnats in.

Samhällsbyggnadsavdelningen får istället vara kreativa och hitta på ett sätt för stjärnorna att få komma fram i rampljuset igen. I höst återkommer vi med mer information om hur stjärnorna kan komma att användas.

Bakgrund till projektet
2005 fick Kjell Berglund, tidigare föreningssamordnare på Hagfors kommun och vd:n för svenska rallyt Glenn Olsson en idé om att göra en walk of fame på Kyrkogatan i Hagfors. Tanken var att trottoaren skulle smyckas med stjärnor i plåt som skulle visa namnen på de som har vunnit rallyt genom tiderna, vilket år samt vilken bil som kördes.

Stjärnorna tillverkades lokalt av Ekshärads Waterjet men när det var dags att få ner dem i backen stötte duon på patrull, då man var orolig att stjärnorna inte skulle klara trycket från snöröjningsfordon. Projektet fick därför ta en paus i väntan på nya idéer. Istället för en walk of fame skapades en hall of fame på Järnvägsmuséet i Hagfors.

I samband med rallyt 2011 när sträckan vid Värmullsåsen blev ett nytt inslag i tävlingen flyttades stjärnorna till Årosgården för att visas upp för besökare från hela världen. I samband med att lokalen hyrdes ut kort därefter så plockades stjärnorna ner och har sedan dess legat nerpackade i ett av kommunens förråd.

Publicerad av

Publicerad datum

2017-06-26

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se