logo

Barnens drömlekplats blev verklighet

Nu är den äntligen klar – drömlekplatsen på Skolvägen i Ekshärad. Idag invigde kommunalråd Åsa Johansson och barn från Fritids Kyrkhedens skola den nya lekplatsen. Efteråt bjöds det på korv med bröd och festis, och såklart en massa lek och bus för barnen.

Invigning lekplats på Skolvägen

Skolvägens lekplats är anpassad för barn i olika åldrar, här finns studsmattor, en slänggunga, fjäderlekar, gungställning, kompisgunga och klätterlek och rutschbana. Lekplatsen är också tillgänglighetsanpassad med sandlådor och sandbakbord så att även barn i rullstol kan vara delaktiga i leken. Bänkar och bord gör att både barnen och de vuxna kan slå sig ner för en fika mellan eller efter allt leka och bus. Här finns även en hinderbana och olika balansredskap för de lite mindre barnen, allt tack vare ett väldigt generöst bidrag från Rädda barnen.

Lekplatsen är framtagen under projekt Drömlekplats som startade 2016. Samhällsbyggnadsavdelningen tog hjälp av kommunens yngre invånare som med stor fantasi fick rita sina absoluta drömlekplatser. Tillsammans med personal och entreprenörer växte sedan lekplatsen fram utifrån många av ideerna i alla teckningar. Och tack vare ett bidrag från Rädda Barnen i Hagfors kunde lekplatsen utökas än mer.

- Det här är ett fantastiskt bevis på att samarbeten ger resultat, ännu roligare blir det när vi kan samarbeta med våra yngre invånare som får vara med och utforma hur saker ser ut i kommunen. Viktigast i utformningen har varit barnen själva och det skiljer faktiskt inte mycket från teckning till färdig lekplats. Nu fortsätter vi och gör samma sak i Hagfors också, säger Louise Sjöholm samhällsbyggnadschef och ansvarig för projekt Drömlekplats.

Läs mer i tidigare nyheter:

Barnens önskningar blir verklighet: så blir den nya lekplatsen på Skolvägen
Nya lekplatsen på Skolvägen utökas med hinderbana via bidrag från Rädda Barnen

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.