logo

Årets mottagare av Hagforsyrans stipendium

Idag delade vi ut 2017 års stipendium för insats under 2016 års Hagforsyran. Årets mottagare av ett diplom och 3000 kronor blev Stavkyrkogruppen – Ekshärads stavkyrka.

- I år går stipendiet till en förening som med små medel skapat och underhåller ett besöksmål i Hagfors kommun.Stavkyrkan har gäster från Sverige och Europa och vi hoppas att Hagforsyranstipendiet kan bidra till fortsatt utveckling och vara ett tecken på uppskattning för ett viktigt kulturhistoriskt inslag i vår kommun, säger Leo Larsson, projektledare Hagforsyran.

Motiveringen löd:
"Hagforsyran är Hagfors kommuns familjefest som arrangeras av och för kommunens föreningar, företag, invånare och besökare. Stavkyrkogruppen – Ekshärads stavkyrka, har under Hagforsyrans andra år varit en av de föreningar som i samarbete med Hagfors kommun har planerat och genomfört ett uppskattat arrangemang. Stavkyrkogruppen – Ekshärads stavkyrka, har bidragit till både utveckling av och ett fantastiskt andra år för Hagforsyran. Genom att tilldela dem ett stipendium vill Hagforsyran stötta och fortsatt uppmuntra det ideella arbete som genomförs i föreningen."

Stavkyrkan är en förening som till majoriteten drivs av kvinnor. De hälsar att alla är välkomna, både som medlemmar och ifall man vill arrangera något i den vackra kyrkan. Kyrkan är öppen för alla människor av olika ålder, tro och bakgrund.

Om stipendiet
Under förra årets Hagforsyran instiftades ett stipendium, Hagforsyranstipendiet, vilket delas ut till någon eller några som bidragit till att vår stadsfest utvecklas som arrangemang. Stipendiater 2016 var Råda IK, IK Viking Friidrott och Hagfors Simsällskap för deras arbete med idrottsevenemangen som möjliggjorde Hagforsyrans klassiker.

Stavkyrkogruppen får Hagforsyrans stipendium

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.