logo

Maria Edesgård är vår nya fastighetschef

Det är med stor glädje som vi nu kan berätta att Maria Edesgård är Hagfors kommuns nya fastighetschef. I september tar hon över efter Louise Sjöholm som från och med 1 juli är ny samhällsbyggnadschef.

Maria, 43, kommer närmast från det kommunala bostadsbolaget Torsbybostäder där hon arbetar som fastighetsingenjör. Här ansvarar hon för den dagliga skötseln av fastigheter, både när det gäller inre och yttre underhåll. I tjänsten ingår också personalansvar och arbetsledning för egna reparatörer, fastighetsskötare och hantverkare. Att arbeta i den offentliga världen är därmed inget nytt för Maria. Hon har även tidigare erfarenhet av jobbet som fjärrvärmechef på det kommunala energibolaget i Höganäs. Hennes hjärta klappar därför extra mycket för energi- och miljöfrågor, något som kommer att vara en stor tillgång i hennes nya roll hos oss.

Närheten till invånarna lockade
Att det börjar hända mycket i kommunen och att hon får möjlighet att jobba nära kommuninvånarna var viktiga anledningar till varför hon valde att söka jobbet som fastighetschef i Hagfors.

- När man jobbar kommunalt är man med och formar samhället. Hagfors kommun är verkligen på gång och den utvecklas. Att det har tagits fram en Hagforsstrategi där man säger att man som kommun ska vara attraktiv år 2027 är modigt, det gillar jag, säger hon.

Maria kommer från och med 4 september att leda en välfungerande enhet med ett kompetent team av medarbetare som sköter om hela 90 000 kvadratmeter fastigheter. Hon kommer även i denna roll att ansvara för att kommunens fastigheter hålls i gott skick, både in- och utvändigt. Här vistas hundratals människor dagligen. En trygg, fräsch och välskött inomhusmiljö är därför jätteviktig för att alla ska trivas och må bra.

- Vi är så glada och stolta över att få välkomna Maria till oss. Att få ta del av hennes bredd och erfarenheter är något som vi alla ser fram emot säger Louise Sjöholm, samhällsbyggnadschef.

Fullt upp med renovering
Maria bor i Uddeholm tillsammans med sin man Fredrik och deras två barn Malin, 1,5 och Åke, 10. På fritiden när hon inte förvaltar kommunala fastigheter har hon fullt upp med att renovera sitt eget hus. Att fixa och dona med huset och att pyssla i trädgården är något som hon verkligen gillar. Träning är också ett stort intresse.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.