Hjälptjänster

logo

Ny socialchef från 1 januari 2018

Nu är det klart att Maria Persson efterträder Monica Hammar som chef för sociala avdelningen i Hagfors kommun vid årsskiftet. Som vi har berättat tidigare träder Ann Sjögren Bengtsson in som tillförordnad socialchef mellan oktober och årsskiftet.

Maria Persson arbetar idag inom vård- och omsorgsavdelningen där hon är verksamhetschef för alla sjuksköterskor i kommunen. Där började hon 2015, men inom kommunen har hon arbetat sedan 2003. Efter studier i personalvetenskap började hon på personalenheten som projektanställd. Sedan dess har hon jobbat bland annat som enhetschef inom sociala avdelningen och med utvecklingsfrågor inom LSS (Hagfors kommuns verksamhet för insatser som beviljas utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Hur känns det att du blir ny socialchef?
Jag ser fram emot möjligheten att få jobba med viktiga frågor, som ligger mig varmt om hjärtat. Det är viktigt att medborgare som är i behov av insatser från sociala avdelningen får rätt insatser utifrån sina individuella behov. Jag ser också fram emot att vara en del i fortsatt utvecklingen framåt både för sociala avdelningen och i arbetet i kommunens ledningsgrupp.

Vad kommer du att göra när du tillträder?
Första uppgiften blir att lära känna verksamheten och medarbetare och fortsätta resan som gjorts hittills av Monica och alla duktiga medarbetare inom avdelningen. Jag måste först och främst skapa mig en bild av verksamheten idag när jag på nära håll ser verksamheten, innan jag sätter igång och arbetar framåt.

Hur ser du på din nya roll som chef för sociala avdelningen?
Det är viktigt för mig att medarbetarna känner en arbetsglädje och att de är trygga i sina roller, känner de glädje kan vi också få en positiv effekt för de som vi är till för. För att de som behöver hjälp från oss ska få rätt och individanpassat stöd är det viktigt att personalen mår bra och trivs på olika sätt. Det måste vi kontinuerligt jobba vidare med, med bland annat tydliga arbetsprocesser och att vi skapar en känsla av att vi är ett team och arbetar tillsammans framåt.

Snart kommer vård- och omsorgsavdelningen och sociala avdelningen att ha inspirationsdagar för alla medarbetare. Vad inspirerar dig?
Jag blir väldigt inspirerad av möten med människor, oavsett om det är medarbetare och kollegor eller klienter. Inspirationsdagarna är viktiga just därför, det är underbart att möta alla i det sammanhanget. Jag inspireras också av framtidsfrågor och att arbeta med visioner och mål, både kortsiktigt och långsiktigt. Men det måste också vara konkreta saker, jag tycker att det är viktigt att den enskilde ska ha det bra, och jag ser det som att jag har ett ansvar för kedjan som ser till att vi alla har en möjlighet att göra ett bra jobb. Jag vill också gärna ha en Pelle eller Stina på axeln som inspirerar mig att tänka utifrån olika perspektiv, inte minst barnperspektivet. Framförallt inspireras jag av mitt samhällsengagemang. Jag bor och trivs här i Hagfors med min familj och vill skapa en bra framtid för både mina barn och kommunens invånare.

Publicerad av

Publicerad datum

2017-09-28

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se