Hjälptjänster

logo

Söker du som enmansföretagare nya sätt att samverka?

Innovation Park

Vill du arbeta tillsammans med andra företagare i en miljö där du kan utveckla verksamheten och dig själv? Då kanske Innovation Park kan vara något för dig.

Nu undersöks på uppdrag av Innovation Park förutsättningarna att starta upp ett liknande koncept som redan finns i Karlstad, men efter Hagfors kommuns förutsättningar.

Vad är då Innovation Park? Kort sagt är det en miljö för samverkan och utveckling av idéer. Rent praktiskt finns det i Karlstad en byggnad där du som företagare kan hyra en plats. Inte en plats bara för att ha en arbetsyta utan en plats där du jobbar och samtidigt samverkar med andra i den närhet. Du behöver vara beredd att dela med dig av dina erfarenheter och även få tillgång till de andras kompetenser.

Att företagare sitter i huset för att samverka är ett av koncepten, detta kallas open office. Tanken är också att personer som är i uppstart av företagande ska kunna sitta i byggnaden för att utveckla sin affärsidé, något som kallas startlab. Vi tittar också på möjligheten för kommunens andra företag att kunna nyttja lokalen. Kan skolan och näringslivet använda denna arena för att samverka? Ja, frågorna är många och under hösten ska det som sagt undersökas vilka koncept som är genomförbara. En sak är i alla fall säker – det är en spännande miljö vi kan bygga tillsammans. Vill du vara med?

Låter det intressant? Kontakta näringslivsutvecklare Fredrik Igelström på telefon eller via mejl för att få veta mer: 0563-187 43 eller fredrik.igelstrom@hagfors.se

Publicerad av

Publicerad datum

2017-09-29

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se