logo

Hjärnan i fokus på årets må bra-mässa

Lördag 7 oktober är det dags igen för årets Må bra-mässa. Årets tema är hjärnan och bland cirka 35 utställare finns Hagfors kommun på plats med flera av våra verksamheter för att belysa frågan om hälsa från många olika perspektiv.

Under flera år har arbetsgruppen Ett friskare Hagfors, som består av olika företag, föreningar, Hagfors Kommun och ABF Norra Värmland ordnat olika aktiviteter för att främja hälsan hos invånarna i kommunen.

Årets mässa har tema hjärnan och i år bjuds besökarna på föreläsning av Johan Sanner som är överläkare på neurologi- och rehabkliniken på Centralsjukhuset i Karlstad. Cirka 35 utställare kommer att finnas på plats, utställarna består av företag, föreningar, ABF, Hagfors Kommun och Landstinget och i år är det också flera företag och föreningar utanför vår kommun som deltar. Från Hagfors kommun kommer det finnas personal från anhörigstöd/demens, kommunrehab, biståndsenheten, räddningstjänsten, socialpsykiatrin, biblioteket och turistinformationen.

- Årets mässa inträffar under Socialstyrelsens Balansera mera-vecka. Kommunrehab med flera kommer att ge förslag på hur man kan undvika att falla och riskera att skada sig. En del i begreppet hälsa är att kunna röra sig på ett säkert och tryggt sätt, både i hemmet och ute i samhället. Det är viktigt att vi kan möta besökarna och dela med oss av både det och information om mycket annat som rör hälsa på olika sätt. Att må bra är ett stort begrepp som täcker in många olika saker, säger Christina Larsson på kommunrehab.

Mässan är på Hotell Monica och är öppen 11.00-16.00, föreläsningen börjar 14.00. Inträde är kostnadsfritt och lunch och kaffe kan du köpa under dagen.


Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.