logo

En hel vecka i vård- och omsorgsutbildningens tecken

Under vecka 42 uppmärksammar vi nationella Vård- och omsorgscollegeveckan. Veckan startar måndag 16 oktober med en invigning och avslutas med disco på Björkdungen fredag 20 oktober. Däremellan blir det olika informationsbesök och musikquiz.

- Som arbetsgivare och chef känner jag att det är viktigt att visa upp och profilera vårt fina Vård- och omsorgscollege. Framförallt för att kunna sprida det positiva arbete som görs lokalt, stärka gemenskapen mellan elever och arbetsgivare samt få fler att faktiskt vilja söka till utbildningen. Elever som väljer en utbildning inom Vård- och omsorgscollege får kunskap och kompetens som är anpassad efter arbetslivets behov. De har goda chanser att få jobb efter avslutad utbildning och möjlighet att studera vidare, säger Louise Jonasson, enhetschef inom sociala avdelningen, LSS och socialpsykiatri.

Inspirera, motivera, sprida, skapa och prata vård och omsorg, högt och lågt! Vård- och omsorgscollegeveckan firas nationellt och finns för att sätta fokus på världens viktigaste yrke, under en vecka, en gång om året. Vård- och omsorgscollege Hagfors är en samverkan mellan Älvstrandsgymnasiet, vård- och omsorgsverksamheten i Hagfors och Munkfors kommuner samt Landstinget i Värmland.

Den 16 oktober 09.00 kommer veckan att invigas med mingel och tröjutdelning i foajen till Älvstranden Bildningscentrum. Samtidigt kommer även veckans innehåll att presenteras och chans till mingel finns mellan arbetsgivarna Hagfors och Munkfors kommun och vård- och omsorgseleverna.

Veckans aktiviteter:

Måndag 16 oktober
Invigning av veckan på Älvstranden Bildningscentrum, mingel i foajén med elever, lärare och arbetslivets representanter.

Elever från årskurs 1 finns i Metoden (309) och tar blodtryck,puls samt blodsocker.

Tisdag 17 oktober
Vård- och omsorgselever från år 3 besöker trygghetsboendet i Munkfors och bjuder på musikquiz med fika.

Eleverna från år 2 informerar elever i årskurs 8 om vård- och omsorgsprogrammet och vilka möjligheter som finns efter avslutad utbildning. Eleverna kommer att representera olika yrkesroller.

Elever från år 1 och år 2 informerar SFI om vård- och omsorgsprogrammet. Informationen kommer att ske på svenska. Eleverna har fyra olika modersmål och kan svara på frågor från SFI-eleverna.

Onsdag 18 oktober
Eleverna från år 2 informerar årskurs 8 om vård- och omsorgsprogrammet och vilka möjligheter som finns efter avslutad utbildning. VO2:s elever kommer att representera olika yrkesroller.

Fredag 20 oktober
Eleverna från år 3 anordnar disco för arbetstagarna på Aktivitetshuset Björkdungen i Hagfors.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.