logo

Dra åt helvete! Hur grälar vi och varför?

”Det är väl klart som fan att den jäveln inte har gått ut med soporna idag heller. Det kan tyckas litet, smått och vardagligt. Men det är vårt liv.” Så förklarar Malin Haawind vår verklighet - som förr eller senare resulterar i ett gräl. På tisdag 24 oktober kommer Malin till Hagfors bibliotek och pratar om ett ämne som berör oss alla.

Malin Haawind är journalist, författare och en person som grälar i snitt en gång i veckan. Det hela började med ett grälande par på ett charterflyg. Malin insåg lite tillfredsställd att det för en gångs skull inte var hon som var involverade i ett gräl, samtidigt såddes ett frö som senare blev boken Dra åt helvete – en bok om gräl. För att skriva boken har Malin träffat 40 personer; forskare, psykologer, andra grälande folk och de där ickegrälarna som alla har berättat om det vi sällan pratar om, de där stunderna där allt inte är glatt och trevligt. Malin kommer bland annat att berätta om hur boken kom till, vad hon har lärt sig, varför vi blir lite dumma i huvudet när vi blir arga, och hur det egentligen påverkar oss.

- Precis som Malin själv säger är gräl ett ämne som berör alla. Samtidigt är det något som vi inte pratar om så ofta. Föreläsningen är ett tillfälle att öppna upp både för egna tankar och för diskussioner med andra om just detta. Vi kommer säkert att alla känna igen oss i sådant som Malin berättar om även om vi tidigare inte har tänkt så mycket på mekanismerna bakom ilska och gräl, säger Linnéa Lindberg, kultursamordnare.

Plats: Hagfors bibliotek
Tid: tisdag 24 oktober 18.00
Entré: 70 kronor inklusive fika, förköp av biljetter på biblioteket, kontant eller swish
Fika serveras från 17.30

Hagfors bibliotek i samarbete med ABF Hagfors

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.