logo

Hagfors kommuns företagare i topp i jämförelse kring nyanställningar

De Värmländska kommunerna hamnar tillsammans på en fjärdeplats av alla rikets län, och Hagfors kommun placerar sig på plats nio av 290 kommuner med 16.73 procent.

-Det är mycket glädjande att företagen i vår kommun växer och nyanställer. Undersökningen ligger i linje med de signaler vi får från näringslivet, nämligen att det går bra och att man har mycket att göra. Vi får också budskapet att fler vill växa och anställa ännu mer och just därför är frågan om kompetensförsörjning en av de viktigaste frågorna för oss att arbeta vidare med, säger Lars Nyborg, utvecklingschef.

Marknadsinformation- och kreditupplysningsföretaget Syna släppte idag en undersökning som visar i vilken grad företag nyanställde under 2016. De konstaterar att Värmland hamnar på en fjärde plats med 13.8 procent av företagen som nyanställde under 2016. I Hagfors kommun var det 16.73 procent av företagen som nyanställde under 2016, vilket alltså gör att våra företagare totalt hamnar på en nionde plats bland andra svenska kommuner.

- Ett starkt näringsliv är en förutsättning för hela samhällsutvecklingen och gör Hagfors ännu mer attraktivt. Vi har också ett mål i Hagforsstrategin om att våra företag ska ha en hög tillväxt, därför är det roligt att se att våra företagare hamnar högt i jämförelsen. En stor eloge till dem, säger kommunalråd Åsa Johansson.

Säffle kommun är också en annan Värmländsk ort som sticker ut, och hamnar på fjärde plats med 17.76 procent. Mest villiga att anställa är företagen i Bromölla där 18,41 procent nyanställde under 2016, den ort där företagen anställde minst däremot var Lidingö med sina 6,23 procent. Genomsnittet för landet är att 12,94 procent av företagen nyanställde under året.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.