logo

Välkommen till FramtidsForum

60 utställare, 20 UF-företag, 10 gymnasieprogram och 600 studerande kommer att vara där - och du också hoppas vi!

FramtidsForum

Välkommen till FramtidsForum, mässan som sätter fokus på utbildning, företagande och inspiration och hålls på Hotell Monica i Hagfors 26 oktober 11.00-17.00.

- Tillsammans kan vi inspirera, samverka och få mer kunskap kring alla de möjligheter som finns. Som en effekt hoppas vi att dagen leder till positiva attitydförändringar till företagande, entreprenörskap och utbildning genom hela livet och ett mer attraktivt och starkt närområde, säger Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare på Hagfors kommun.

Årets FramtidsForum är den allra första i sitt slag och har varit inspirerad av Älvstrandsgymnasiets öppet hus och mässa som brukar arrangeras varje höst. Med denna dag tar arrangörsgruppen idén lite längre. Du som företagare kan hitta arbetskraft, nya samarbeten och marknadsföra dig. Du som är studerande, arbetssökande, anställd och funderar på ett nytt jobb eller kompetensutveckling kan träffa potentiella arbetsgivare och hitta intressanta utbildningar. Under dagen går det förutom att träffa och prata med utställarna även att gå på olika intressanta och inspirerande föreläsningar.

På mässan kan du träffa många lokala företag, men också företag från närområdet som jobbar både lokalt, regionalt och internationellt. Utöver det ställer lokala UF-företag (Ung Företagsamhet) ut och alla gymnasieprogram kommer att vara representerade för att ge dagen en bredd. FramtidsForum vill visa på möjligheten att ta del av de arbets- och utbildningsmöjligheter som finns i vårt närområde och ge företag en möjlighet att nätverka med varandra. Dagen är till för att skapa kontakter, för både utställare som besökare, som kan leda till någonting mer. FramtidsForum ska också bygga broar mellan näringslivet och utbildningen, därför är studerande från både grundskola, gymnasiet och vuxenutbildningen speciellt inbjudna. Cirka 600 studerande från Älvstranden Bildningscentrum kommer att besöka mässan och föreläsningarna under dagen.

FramtidsForum arrangeras av en grupp med personer från Näringslivsrådet, Älvstrandsgymnasiet, Arbetsförmedlingen, Hagfors kommun och Peter Törnqvist från PN Event.

Hela programmet hittar du här

Här finns en lista på alla uställare

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.