logo

DollarStore öppnar butik i Hagfors

DollarStore öppnar en 3000 kvadratmeter stor butik i ett nytt handelscentrum i Hagfors.

Företaget CT Development kommer att bygga ett handelscentrum på det 11 000 kvadratmeter stora grönområdet bakom Lidl i Hagfors. Ett centralt och perfekt läge enligt Thomas Hansen på CT Development som står bakom storsatsningen.
- Det är lätt att ta sig dit och det finns redan en aktör i området som genererar ett bra flöde med kunder, säger Thomas.

DollarStore flyttar in
Nu står det klart att DollarStore är en av kedjorna som kommer att etablera sig i nybygget. Här kommer besökare att kunna handla alltifrån smink och hygienartiklar till kläder och heminredning.
- Det ska bli jättespännande och vi ser verkligen fram emot öppningen under 2018. Vi tycker att man även på mindre orter ska kunna handla hemma istället för att behöva åka till Karlstad till exempel, säger Jennie Ahlberg, etableringsansvarig på DollarStore.

Förhandlingar pågår med välkänd kedja
Planerna för området stannar inte där. CT Development förhandlar med ytterligare en välkänd kedja som är intresserade av att etablera sig bredvid lågprisvaruhuset. Vilken det blir avslöjas senare.

Kommunalråd Åsa Johansson och Ann-Sofie Ronacher, ordförande i samhällsbyggnadsutskottet gläds åt ännu en etablering i kommunen.
- Att vi från kommunens sida kan vara med och medverka för nyetableringar är positivt för att kunna skapa ett attraktivt Hagfors.

Byggstart våren 2018
Hagfors kommun har bjudit in till samråd gällande förslag till en ny detaljplan för grönområdet bakom Lidl. Går detaljplanen igenom räknar Thomas Hansen med att det kan bli byggstart redan våren 2018. Samarbetet med Hagfors kommun beskriver han som mycket smidigt.
- I min värld går det alltid för långsamt, men jag tycker att detta har varit en väldigt smidig process och ett bra samarbete, säger Thomas.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.